Terug

Surinaamse saotosoep

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • stukje laoswortel (grootte van 1 duim)
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 2 salam- of laurierblaadjes
  • 4 pimentkorrels
  • 0.5 groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eieren
  • 75 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram taugé
  • 6 takjes selderij
  • 1 eetlepel gebakken uitjes

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 81 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken en halveer de teentjes knoflook.
  2. Schil het stuk gember en de laos.
  3. Breng 600 ml water aan de kook met de ui, de knoflook, de gember, de laos, de stengel sereh, de salamblaadjes, de pimentkorrels en het stuk bouillontablet. Laat dit 20 minuten zacht koken.
  4. Kook de eieren hard.
  5. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Was de taugé in een zeef onder de kraan.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Pel de eieren en halveer ze.
  9. Doe een flinke schep rijst en een portie taugé in een kom. Schep er kokende soep op. Garneer met een half ei, selderij en gebakken uitjes. 

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 260 kcal
Koolhydraten 37,2 gr
Vetten 6,2 gr
Vezels 4,5 gr
Eiwitten 11,8 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,3 gr
Meerv. onv. vet 1 gr
Cholesterol 185,5 mg
Suikers 4 gr
Zout 0,44 gr
Calcium 85,3 mg
Magnesium 84,6 mg
Fosfor 283,8 mg
Kalium 474,6 mg
Ijzer 2,5 mg
Jodium 20 µg
Koper 0,25 mg
Zink 1,51 mg
Seleen 14,9 µg
Vitamine A 111,7 µg
Vitamine B1 0,23 mg
Vitamine B2 0,24 mg
Vitamine B3 3,2 mg
Vitamine B6 0,271 mg
Foliumzuur 83,1 µg
Vitamine B12 0,77 µg
Vitamine C 7,4 mg
Vitamine D 0,9 µg
Vitamine E 2,6 mg
Vitamine K1 6,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu