Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- stuk gemberwortel (grootte van 1 duim)
- stukje laoswortel (grootte van 1 duim)
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 2 salam- of laurierblaadjes
- 4 pimentkorrels
- 0.5 groentebouillontablet met minder zout
- 2 eieren
- 75 gram zilvervliesrijst
- 150 gram taugé
- 6 takjes selderij
- 1 eetlepel gebakken uitjes
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 81 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui in stukken en halveer de teentjes knoflook.
- Schil het stuk gember en de laos.
- Breng 600 ml water aan de kook met de ui, de knoflook, de gember, de laos, de stengel sereh, de salamblaadjes, de pimentkorrels en het stuk bouillontablet. Laat dit 20 minuten zacht koken.
- Kook de eieren hard.
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Was de taugé in een zeef onder de kraan.
- Was de selderij en knip het klein.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Doe een flinke schep rijst en een portie taugé in een kom. Schep er kokende soep op. Garneer met een half ei, selderij en gebakken uitjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 260 kcal |
Koolhydraten | 37,2 gr |
Vetten | 6,2 gr |
Vezels | 4,5 gr |
Eiwitten | 11,8 gr |
Verzadigd vet | 1,9 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,3 gr |
Meerv. onv. vet | 1 gr |
Cholesterol | 185,5 mg |
Suikers | 4 gr |
Zout | 0,44 gr |
Calcium | 85,3 mg |
Magnesium | 84,6 mg |
Fosfor | 283,8 mg |
Kalium | 474,6 mg |
Ijzer | 2,5 mg |
Jodium | 20 µg |
Koper | 0,25 mg |
Zink | 1,51 mg |
Seleen | 14,9 µg |
Vitamine A | 111,7 µg |
Vitamine B1 | 0,23 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 3,2 mg |
Vitamine B6 | 0,271 mg |
Foliumzuur | 83,1 µg |
Vitamine B12 | 0,77 µg |
Vitamine C | 7,4 mg |
Vitamine D | 0,9 µg |
Vitamine E | 2,6 mg |
Vitamine K1 | 6,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.