Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 bolcourgettes
- 1 grote ui
- 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
- 50 gram ongezouten pecannoten
- 1 limoen
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels cottage cheese
- gerookt paprikapoeder
- peper
- 250 gram kerstomaatjes
- 4 takjes selderij
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 68 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Was de courgettes. Snijd de kapjes eraf en houd apart. Hol de courgettes met een lepel uit. Houd een rand van 1 cm over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Pel de ui. Snijd 1 helft in snippers en 1 helft in halve ringen.
- Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Prak 2 lepels zwarte bonen met een vork wat fijn.
- Hak de noten klein.
- Boen de limoen schoon. Rasp wat van de schil.
- Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel margarine zacht.
- Voeg het vruchtvlees van de courgettes, de geprakte bonen, de gehakte noten en de cottage cheese toe.
- Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper, limoenschil en limoensap.
- Vul de courgettes hiermee en zet ze in een pan met een bodempje water. Plaats de kapjes er weer op en laat de courgettes in 25 minuten gaar worden.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Fruit de halve uienringen in de rest van de margarine.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Warm de zwarte bonen en de kerstomaatjes mee met de ui. Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper en de selderij.
- Neem de gevulde courgettes uit de pan en serveer het bonenmengsel erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 505 kcal |
Koolhydraten | 32,9 gr |
Vetten | 29,3 gr |
Vezels | 18,7 gr |
Eiwitten | 17,9 gr |
Verzadigd vet | 3,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 13,7 gr |
Meerv. onv. vet | 10,4 gr |
Cholesterol | 1,8 mg |
Suikers | 12,8 gr |
Zout | 0,42 gr |
Calcium | 186,6 mg |
Magnesium | 142 mg |
Fosfor | 386,2 mg |
Kalium | 1583,9 mg |
Ijzer | 5,5 mg |
Jodium | 9,2 µg |
Koper | 0,82 mg |
Zink | 3,29 mg |
Seleen | 5,3 µg |
Vitamine A | 196,6 µg |
Vitamine B1 | 0,43 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 3,1 mg |
Vitamine B6 | 0,464 mg |
Foliumzuur | 118,5 µg |
Vitamine B12 | 0,08 µg |
Vitamine C | 46,4 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 4,8 mg |
Vitamine K1 | 24,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.