Terug

Gevulde bolcourgette

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 bolcourgettes
  • 1 grote ui
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • 50 gram ongezouten pecannoten
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels cottage cheese
  • gerookt paprikapoeder
  • peper
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 4 takjes selderij

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 68 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Was de courgettes. Snijd de kapjes eraf en houd apart. Hol de courgettes met een lepel uit. Houd een rand van 1 cm over. Snijd het vruchtvlees klein.
  2. Pel de ui. Snijd 1 helft in snippers en 1 helft in halve ringen.
  3. Spoel de zwarte bonen in een zeef af en laat ze uitlekken. Prak 2 lepels zwarte bonen met een vork wat fijn.
  4. Hak de noten klein.
  5. Boen de limoen schoon. Rasp wat van de schil.
  6. Fruit de gesnipperde ui in 1 eetlepel margarine zacht. 
  7. Voeg het vruchtvlees van de courgettes, de geprakte bonen, de gehakte noten en de cottage cheese toe.
  8. Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper, limoenschil en limoensap.
  9. Vul de courgettes hiermee en zet ze in een pan met een bodempje water. Plaats de kapjes er weer op en laat de courgettes in 25 minuten gaar worden.
  10. Was de kerstomaatjes en halveer ze.
  11. Fruit de halve uienringen in de rest van de margarine.
  12. Was de selderij en knip de blaadjes klein.
  13. Warm de zwarte bonen en de kerstomaatjes mee met de ui. Maak het mengsel op smaak met wat gerookt paprikapoeder, peper en de selderij.
  14. Neem de gevulde courgettes uit de pan en serveer het bonenmengsel erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 505 kcal
Koolhydraten 32,9 gr
Vetten 29,3 gr
Vezels 18,7 gr
Eiwitten 17,9 gr
Verzadigd vet 3,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 13,7 gr
Meerv. onv. vet 10,4 gr
Cholesterol 1,8 mg
Suikers 12,8 gr
Zout 0,42 gr
Calcium 186,6 mg
Magnesium 142 mg
Fosfor 386,2 mg
Kalium 1583,9 mg
Ijzer 5,5 mg
Jodium 9,2 µg
Koper 0,82 mg
Zink 3,29 mg
Seleen 5,3 µg
Vitamine A 196,6 µg
Vitamine B1 0,43 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 3,1 mg
Vitamine B6 0,464 mg
Foliumzuur 118,5 µg
Vitamine B12 0,08 µg
Vitamine C 46,4 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 4,8 mg
Vitamine K1 24,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu