Fout

Ingrediënten
4 personen
- 100 gram diepvries doperwtjes
- 4 kleine slabladen
- 0.5 sinaasappel
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 10 sprieten bieslook
- 200 gram Hollandse garnalen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 46 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
- Was de slabladen en dep ze droog.
- Was de halve sinaasappel. Snijd 4 mooie reepjes uit de schil en rasp wat van de schil.
- Maak een dressing van de yoghurt, 2 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil.
- Was de bieslook en knip het klein.
- Meng de garnalen met de doperwtjes, de dressing en de bieslook.
- Plaats de slabladen op kleine borden en vul ze met het garnalenmengsel. Garneer met een reepje sinaasappelschil.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 80 kcal |
Koolhydraten | 5 gr |
Vetten | 1 gr |
Vezels | 1,4 gr |
Eiwitten | 11,9 gr |
Verzadigd vet | 0,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,2 gr |
Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
Cholesterol | 101,3 mg |
Suikers | 1,4 gr |
Zout | 1,24 gr |
Calcium | 91,4 mg |
Magnesium | 27 mg |
Fosfor | 105,1 mg |
Kalium | 155,7 mg |
Ijzer | 0,6 mg |
Jodium | 29,4 µg |
Koper | 0,39 mg |
Zink | 1,16 mg |
Seleen | 15,8 µg |
Vitamine A | 14,6 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,21 mg |
Vitamine B3 | 1,1 mg |
Vitamine B6 | 0,051 mg |
Foliumzuur | 19,4 µg |
Vitamine B12 | 8,42 µg |
Vitamine C | 9,3 mg |
Vitamine D | 0,1 µg |
Vitamine E | 2,6 mg |
Vitamine K1 | 13,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.