Terug

Garnalensalade met doperwtjes

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • 4 kleine slabladen
  • 0.5 sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 10 sprieten bieslook
  • 200 gram Hollandse garnalen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 46 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Kook de doperwtjes 1 minuut in een bodempje water. Giet ze af en laat ze afkoelen.
  2. Was de slabladen en dep ze droog.
  3. Was de halve sinaasappel. Snijd 4 mooie reepjes uit de schil en rasp wat van de schil.
  4. Maak een dressing van de yoghurt, 2 eetlepels sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil.
  5. Was de bieslook en knip het klein.
  6. Meng de garnalen met de doperwtjes, de dressing en de bieslook. 
  7. Plaats de slabladen op kleine borden en vul ze met het garnalenmengsel. Garneer met een reepje sinaasappelschil.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 80 kcal
Koolhydraten 5 gr
Vetten 1 gr
Vezels 1,4 gr
Eiwitten 11,9 gr
Verzadigd vet 0,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,2 gr
Meerv. onv. vet 0,3 gr
Cholesterol 101,3 mg
Suikers 1,4 gr
Zout 1,24 gr
Calcium 91,4 mg
Magnesium 27 mg
Fosfor 105,1 mg
Kalium 155,7 mg
Ijzer 0,6 mg
Jodium 29,4 µg
Koper 0,39 mg
Zink 1,16 mg
Seleen 15,8 µg
Vitamine A 14,6 µg
Vitamine B1 0,09 mg
Vitamine B2 0,21 mg
Vitamine B3 1,1 mg
Vitamine B6 0,051 mg
Foliumzuur 19,4 µg
Vitamine B12 8,42 µg
Vitamine C 9,3 mg
Vitamine D 0,1 µg
Vitamine E 2,6 mg
Vitamine K1 13,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu