Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 volkoren pitabroodjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels ras el hanout
- 2 theelepels ras el hanout
- 1 klein kropje sla
- 1 bosje radijs
- 150 gram gekleurde tomaatjes
- 0.5 komkommer
- 2 bosuitjes
- 6 takjes peterselie
- 8 takjes munt
- citroensap
- 50 gram walnoten
- sumak
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 135 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Snijd de pitabroodjes in puntjes of blokjes.
- Meng 2 eetlepels olie met de ras el hanout en schep dit door het brood.
- Bak het brood in een hete koekenpan licht.
- Maak de groente schoon.
- Snijd of scheur de sla in repen. Snijd de radijs in vieren en halveer de tomaatjes.
- Snijd het stuk komkommer in de lengte in tweeën en snijd de helften in plakken.
- Snijd de bosuitjes in ringen.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Meng de groente en kruiden en maak op smaak met de rest van de olie en citroensap.
- Meng er de puntjes brood door.
- Strooi de walnoten en wat sumak over de salade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 569 kcal |
Koolhydraten | 41 gr |
Vetten | 35,4 gr |
Vezels | 11 gr |
Eiwitten | 15,9 gr |
Verzadigd vet | 4,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 14,6 gr |
Meerv. onv. vet | 13,9 gr |
Cholesterol | 0,8 mg |
Suikers | 10,3 gr |
Zout | 0,84 gr |
Calcium | 162,8 mg |
Magnesium | 134,4 mg |
Fosfor | 396,7 mg |
Kalium | 1206,6 mg |
Ijzer | 6,4 mg |
Jodium | 50,6 µg |
Koper | 0,53 mg |
Zink | 3,06 mg |
Seleen | 6,5 µg |
Vitamine A | 96,9 µg |
Vitamine B1 | 0,3 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 3,4 mg |
Vitamine B6 | 0,394 mg |
Foliumzuur | 110,7 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 45,7 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,5 mg |
Vitamine K1 | 156,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.