Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 dunne prei
- 1 kleine savooiekool of 400 gram gesneden savooiekool
- 5 aardappelen
- 2 theelepels korianderzaad
- 2 eetlepels olie
- 100 ml halfvolle melk
- 150 gram gerookte of gestoomde makreel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 230 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutvrij van glutenvrij van eiklimaatkanjer
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen en de kool in repen.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Fruit de ui en de knoflook met het korianderzaad in de olie glazig.
- Voeg de blokjes aardappel en 500 ml water toe. Kook dit in ca. 10 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Roer er de savooiekool door en kook de kool in een paar minuten gaar.
- Voeg de melk en de prei toe en breng de soep weer aan de kook.
- Verdeel de makreel in stukjes en roer ze door de soep.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 548 kcal |
Koolhydraten | 40,5 gr |
Vetten | 30,4 gr |
Vezels | 8,3 gr |
Eiwitten | 24,4 gr |
Verzadigd vet | 6,4 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 13,7 gr |
Meerv. onv. vet | 7,2 gr |
Cholesterol | 50,3 mg |
Suikers | 8 gr |
Zout | 1,54 gr |
Calcium | 230,6 mg |
Magnesium | 97,1 mg |
Fosfor | 380,8 mg |
Kalium | 1408,2 mg |
Ijzer | 3,9 mg |
Jodium | 52,5 µg |
Koper | 0,32 mg |
Zink | 2,06 mg |
Seleen | 46,4 µg |
Vitamine A | 88,6 µg |
Vitamine B1 | 0,5 mg |
Vitamine B2 | 0,49 mg |
Vitamine B3 | 7,8 mg |
Vitamine B6 | 0,76 mg |
Foliumzuur | 124,8 µg |
Vitamine B12 | 7,88 µg |
Vitamine C | 88,2 mg |
Vitamine D | 6,2 µg |
Vitamine E | 3 mg |
Vitamine K1 | 306,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.