Fout
Ingrediënten
10 personen
- 150 gram broccoli, 1 kleine paprika of een restje andere groente
- 1 sjalotje of stukje ui
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram havermout
- 100 gram volkorenmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 2 eetlepels zonnebloempitten
- 2 eieren
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 100 gram geraspte belegen 30+ kaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 79 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Maak de broccoli schoon en snijd de groente in kleine stukjes.
- Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
- Fruit de sjalot met de kerrie in de olie. Voeg de broccoli toe en laat dit in een paar minuten zacht worden. Neem de pan van het vuur.
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Meng in een kom de havermout met het volkorenmeel, het bakpoeder, het komijnzaad en de pitten.
- Klop de eieren met de yoghurt los. Klop de geraspte kaas en het havermoutmengsel erdoor. Meng de broccoli erdoor.
- Zet de papieren vormpjes in de holtes van een muffinvorm en verdeel het beslag erover.
- Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 155 kcal |
| Koolhydraten | 13,8 gr |
| Vetten | 7 gr |
| Vezels | 2,5 gr |
| Eiwitten | 7,7 gr |
| Verzadigd vet | 2,1 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 2,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 1,7 gr |
| Cholesterol | 6 mg |
| Suikers | 1,4 gr |
| Zout | 0,21 gr |
| Calcium | 147,2 mg |
| Magnesium | 45,6 mg |
| Fosfor | 188,6 mg |
| Kalium | 172,8 mg |
| Ijzer | 1,5 mg |
| Jodium | 5,1 µg |
| Koper | 0,16 mg |
| Zink | 1,37 mg |
| Seleen | 4,2 µg |
| Vitamine A | 29,8 µg |
| Vitamine B1 | 0,16 mg |
| Vitamine B2 | 0,1 mg |
| Vitamine B3 | 0,9 mg |
| Vitamine B6 | 0,107 mg |
| Foliumzuur | 28,1 µg |
| Vitamine B12 | 0,28 µg |
| Vitamine C | 5,2 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 1,9 mg |
| Vitamine K1 | 21,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.