Terug

Hartige havermoutmuffins

Recept foto

Ingrediënten

10 personen
  • 150 gram broccoli, 1 kleine paprika of een restje andere groente
  • 1 sjalotje of stukje ui
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram havermout
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 100 gram geraspte belegen 30+ kaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 79 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Maak de broccoli schoon en snijd de groente in kleine stukjes.
  2. Pel de sjalot en snijd hem in snippers.
  3. Fruit de sjalot met de kerrie in de olie. Voeg de broccoli toe en laat dit in een paar minuten zacht worden. Neem de pan van het vuur.
  4. Warm de oven voor op 175 °C.
  5. Meng in een kom de havermout met het volkorenmeel, het bakpoeder, het komijnzaad en de pitten.
  6. Klop de eieren met de yoghurt los. Klop de geraspte kaas en het havermoutmengsel erdoor. Meng de broccoli erdoor.
  7. Zet de papieren vormpjes in de holtes van een muffinvorm en verdeel het beslag erover.
  8. Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 155 kcal
Koolhydraten 13,8 gr
Vetten 7 gr
Vezels 2,5 gr
Eiwitten 7,7 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 2,7 gr
Meerv. onv. vet 1,7 gr
Cholesterol 6 mg
Suikers 1,4 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 147,2 mg
Magnesium 45,6 mg
Fosfor 188,6 mg
Kalium 172,8 mg
Ijzer 1,5 mg
Jodium 5,1 µg
Koper 0,16 mg
Zink 1,37 mg
Seleen 4,2 µg
Vitamine A 29,8 µg
Vitamine B1 0,16 mg
Vitamine B2 0,1 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,107 mg
Foliumzuur 28,1 µg
Vitamine B12 0,28 µg
Vitamine C 5,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,9 mg
Vitamine K1 21,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu