Terug

Salade met garnalen en limoendressing

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 0.25 komkommer
  • 1 tomaat
  • handje veldsla
  • 0.25 avocado
  • 0.5 limoen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 bruine boterhammen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 30 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    bij diabetes
    vrij van ei

Bereiding

  1. Meng de chilisaus door de garnalen en laat minimaal 1 uur afgedekt marineren in de koelkast.
  2. Was het stuk komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en daarna in blokjes.
  3. Was de tomaat en snijd hem in blokjes.
  4. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
  5. Snijd het stuk avocado in blokjes.
  6. Was de limoen en rasp wat van de schil.
  7. Maak een dressing van de olie, geraspte limoenschil en wat limoensap.
  8. Meng de dressing door de komkommer, tomaat, avocado en veldsla en schep dit op een platte schaal.
  9. Rooster het brood en snijd het diagonaal door.
  10. Verdeel de garnalen over de salade en serveer het brood erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 245 kcal
Koolhydraten 20,4 gr
Vetten 10,8 gr
Vezels 3,4 gr
Eiwitten 14,6 gr
Verzadigd vet 1,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5,4 gr
Meerv. onv. vet 2,8 gr
Cholesterol 101,4 mg
Suikers 5,2 gr
Zout 1,8 gr
Calcium 99,5 mg
Magnesium 48,1 mg
Fosfor 155 mg
Kalium 449,7 mg
Ijzer 1,3 mg
Jodium 50,4 µg
Koper 0,51 mg
Zink 1,65 mg
Seleen 17 µg
Vitamine A 58,3 µg
Vitamine B1 0,1 mg
Vitamine B2 0,25 mg
Vitamine B3 1,8 mg
Vitamine B6 0,171 mg
Foliumzuur 32,2 µg
Vitamine B12 8,39 µg
Vitamine C 13,9 mg
Vitamine D 0,1 µg
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 34,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu