Fout

Ingrediënten
10 personen
- 2 uien
- 1 broccoli
- 500 gram zoete aardappel
- 0.5 bosje koriander
- 0.5 bosje koriander
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel vadouvan
- 2 groentebouillontabletten met minder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 46 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de broccoli. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
- Was de koriander en hak het bosje fijn.
- Verhit de olie in de pan en fruit de uien met de vadouvan.
- Voeg de broccoli, zoete aardappels en 1 liter water met de bouillontabletten toe en kook 15 minuten.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Garneer de soep met koriander.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 82 kcal |
Koolhydraten | 13,6 gr |
Vetten | 1,6 gr |
Vezels | 2,9 gr |
Eiwitten | 2 gr |
Verzadigd vet | 0,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,5 gr |
Meerv. onv. vet | 0,6 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 4 gr |
Zout | 0,23 gr |
Calcium | 31,1 mg |
Magnesium | 15,8 mg |
Fosfor | 51,2 mg |
Kalium | 376,9 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 2,1 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,33 mg |
Seleen | 0,8 µg |
Vitamine A | 392,8 µg |
Vitamine B1 | 0,12 mg |
Vitamine B2 | 0,05 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,126 mg |
Foliumzuur | 42,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 31,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,8 mg |
Vitamine K1 | 79,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.