Terug

Zoete aardappelsoep met broccoli

Recept foto

Ingrediënten

10 personen
  • 2 uien
  • 1 broccoli
  • 500 gram zoete aardappel
  • 0.5 bosje koriander
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel vadouvan
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 46 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Was de broccoli. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  3. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
  4. Was de koriander en hak het bosje fijn.
  5. Verhit de olie in de pan en fruit de uien met de vadouvan.
  6. Voeg de broccoli, zoete aardappels en 1 liter water met de bouillontabletten toe en kook 15 minuten.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Garneer de soep met koriander.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 82 kcal
Koolhydraten 13,6 gr
Vetten 1,6 gr
Vezels 2,9 gr
Eiwitten 2 gr
Verzadigd vet 0,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,5 gr
Meerv. onv. vet 0,6 gr
Cholesterol
Suikers 4 gr
Zout 0,23 gr
Calcium 31,1 mg
Magnesium 15,8 mg
Fosfor 51,2 mg
Kalium 376,9 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 2,1 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,33 mg
Seleen 0,8 µg
Vitamine A 392,8 µg
Vitamine B1 0,12 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,126 mg
Foliumzuur 42,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 31,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,8 mg
Vitamine K1 79,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu