Fout

Ingrediënten
4 personen
- 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca. 150 gram)
- 2 eetlepels olie
- 0.5 theelepel chilipoeder
- 0.5 theelepel paprikapoeder
- 0.5 theelepel zwarte peper
- 400 gram spinazie
- 1 aardappel
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 0.5 theelepel komijnzaad
- 0.5 groentebouillontablet met minder zout
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 39 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep ze droog met keukenpapier.
- Doe de kikkererwten in een kom en meng er 1 eetlepel olie, chilipoeder, paprikapoeder en zwarte peper door.
- Verdeel de kikkererwten over een bakblik en bak ze 15 minuten.
- Schep de kikkererwten om en bak ze nog 10 minuten tot ze knapperig zijn.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Schil de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.
- Pel de ui en knoflook en snipper ze.
- Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het komijnzaad toe.
- Voeg 600 ml water, het stukje bouillontablet en de blokjes aardappel toe.
- Laat 10 minuten koken totdat de aardappelblokjes zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en kook nog 2 minuten door.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de kikkererwten.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 144 kcal |
Koolhydraten | 11,6 gr |
Vetten | 6,7 gr |
Vezels | 5,3 gr |
Eiwitten | 6,7 gr |
Verzadigd vet | 1,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2,6 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 0,7 gr |
Zout | 0,25 gr |
Calcium | 130,3 mg |
Magnesium | 72,7 mg |
Fosfor | 116,3 mg |
Kalium | 720,5 mg |
Ijzer | 2,9 mg |
Jodium | 2,9 µg |
Koper | 0,24 mg |
Zink | 1,66 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 183,8 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,22 mg |
Vitamine B3 | 1,4 mg |
Vitamine B6 | 0,182 mg |
Foliumzuur | 150,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 5,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 399,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.