Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ei
- 45 gram volkorenmeel
- 45 gram zelfrijzend bakmeel
- 0.5 theelepel bakpoeder
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 50 gram blauwe bessen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 81 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Breek het ei in een kom en klop het los met een garde of mixer.
- Voeg het volkorenmeel, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de melk toe en mix tot een glad beslag.
- Verwarm een eetlepel margarine in een koekenpan.
- Giet twee hoopjes beslag in de koekenpan en bak ze 2 minuten aan elke kant.
- Bak de rest van het beslag.
- Was de blauwe bessen en verdeel ze over de pannenkoekjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 295 kcal |
Koolhydraten | 34,6 gr |
Vetten | 11,9 gr |
Vezels | 3,4 gr |
Eiwitten | 10,6 gr |
Verzadigd vet | 2,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,3 gr |
Meerv. onv. vet | 4,2 gr |
Cholesterol | 91,5 mg |
Suikers | 6,4 gr |
Zout | 0,49 gr |
Calcium | 87,1 mg |
Magnesium | 43,5 mg |
Fosfor | 216,2 mg |
Kalium | 232,5 mg |
Ijzer | 1,7 mg |
Jodium | 16,3 µg |
Koper | 0,18 mg |
Zink | 1,44 mg |
Seleen | 6,6 µg |
Vitamine A | 137 µg |
Vitamine B1 | 0,15 mg |
Vitamine B2 | 0,24 mg |
Vitamine B3 | 1,6 mg |
Vitamine B6 | 0,158 mg |
Foliumzuur | 37,8 µg |
Vitamine B12 | 0,6 µg |
Vitamine C | 3 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 3,9 mg |
Vitamine K1 | 5,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.