Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram kikkererwtenmeel
- 1 theelepel glutenvrij bakkerszout, of JOZO/Lo-Salt met jodium (hierin zit wel minder jodium dan in bakkerszout)
- 300 ml water
- 3 eetlepels olijfolie
- rozemarijn, tijm, komijnzaad
- 3 grote uien
- 3 eieren
- 400 gram spinazie
- chilipoeder
- 1 eetlepel pijnboompitten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 48 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Doe het kikkererwtenmeel in een kom, meng het zout erdoor en maak een kuiltje in het midden.
- Verwarm het water tot lauwwarm.
- Giet het water en 2 eetlepels olijfolie in het kuiltje. Roer vanuit het midden dit tot een glad beslag.
- Dek de kom af en laat het beslag 2 uur bij kamertemperatuur staan.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk een ovenvaste schaal of koekenpan die in de oven kan met olie. Schenk het beslag erin.
- Strooi er wat rozemarijn, tijm of komijnzaad over.
- Bak de farinata in 20-25 minuten gaar en lichtbruin.
- Pel de uien en snijd ze in ringen.
- Fruit de uienringen in de rest van de olie 15 minuten heel zacht.
- Kook de eieren hard.
- Was de spinazie en laat goed uitlekken.
- Draai het vuur hoog en roerbak de spinazie kort met de uien mee.
- Maak de groente op smaak met wat chilipoeder.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Leg de halve eieren op de groente en strooi de pijnboompitten erover.
- Serveer de groente bij de farinata.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 600 kcal |
Koolhydraten | 70,1 gr |
Vetten | 27 gr |
Vezels | 5,6 gr |
Eiwitten | 16,6 gr |
Verzadigd vet | 5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 15,2 gr |
Meerv. onv. vet | 4,2 gr |
Cholesterol | 278,3 mg |
Suikers | 5,5 gr |
Zout | 1,36 gr |
Calcium | 243,9 mg |
Magnesium | 116,2 mg |
Fosfor | 414,4 mg |
Kalium | 776,2 mg |
Ijzer | 9,7 mg |
Jodium | 51,2 µg |
Koper | 0,31 mg |
Zink | 3,05 mg |
Seleen | 15,2 µg |
Vitamine A | 491,6 µg |
Vitamine B1 | 0,29 mg |
Vitamine B2 | 0,49 mg |
Vitamine B3 | 2,4 mg |
Vitamine B6 | 0,285 mg |
Foliumzuur | 218,6 µg |
Vitamine B12 | 1,16 µg |
Vitamine C | 17 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 9,3 mg |
Vitamine K1 | 584,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.