Fout
Ingrediënten
2 personen
- 8 takjes basilicum
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 2 tomaten
- 1 courgette
- mespunt oregano
- peper, nootmuskaat
- 250 gram visfilet, bijvoorbeeld pangasius, wijting, tilapia
- 500 gram aardappelen
- 150 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 174 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Was de basilicum.
- Pureer de basilicum met 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten.
- Was de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes.
- Meng de groente in een ovenvaste schaal en voeg wat oregano, peper en de rest van de olijfolie toe.
- Bestrijk de vis met het basilicummengsel en leg de filets in het groentemengsel.
- Laat het gerecht in het midden van de oven in ca. 25 minuten gaar worden.
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree en geef dit bij de vis.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 514 kcal |
| Koolhydraten | 49,6 gr |
| Vetten | 18,1 gr |
| Vezels | 6,4 gr |
| Eiwitten | 34,5 gr |
| Verzadigd vet | 3,3 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 9,5 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,9 gr |
| Cholesterol | 77 mg |
| Suikers | 9,3 gr |
| Zout | 0,89 gr |
| Calcium | 175,5 mg |
| Magnesium | 130 mg |
| Fosfor | 533,8 mg |
| Kalium | 1815,8 mg |
| Ijzer | 3,1 mg |
| Jodium | 28,8 µg |
| Koper | 0,31 mg |
| Zink | 2,39 mg |
| Seleen | 17,2 µg |
| Vitamine A | 72,3 µg |
| Vitamine B1 | 0,32 mg |
| Vitamine B2 | 0,31 mg |
| Vitamine B3 | 6,5 mg |
| Vitamine B6 | 0,757 mg |
| Foliumzuur | 104,6 µg |
| Vitamine B12 | 0,86 µg |
| Vitamine C | 39,3 mg |
| Vitamine D | 0,1 µg |
| Vitamine E | 3,5 mg |
| Vitamine K1 | 28,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.