Terug

Vanillecustard met mango en granaatappel

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 1 mango
  • 400 ml halfvolle melk of haverdrink/sojadrink/amandeldrink
  • 4 dadels
  • 2 eetlepels maïzena
  • 0.5 granaatappel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 66 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Pureer de dadels, een eetlepel mangoblokjes en de melk met een staafmixer tot een gladde massa.
  3. Doe het mengsel in een pannetje en houd een beetje achter.
  4. Voeg een over de lengte ingesneden vanillestokje toe.
  5. Breng de melk tegen de kook aan en laat dit 10 minuten trekken.
  6. Meng de maïzena met de achtergehouden koude melk tot een papje.
  7. Giet dit in de pan en blijf goed roeren. Zet het vuur uit zodra er een dikke custard ontstaat.
  8. Laat de custard afkoelen.
  9. Haal de pitjes uit de granaatappel door er met een lepel op de kloppen.
  10. Bedek de bodem van een breed glas (bijvoorbeeld een whiskyglas) met mango en granaatappelpitjes.
  11. Giet de custard erop en versier met wat mango en granaatappel.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 134 kcal
Koolhydraten 24,3 gr
Vetten 1,7 gr
Vezels 2 gr
Eiwitten 4,1 gr
Verzadigd vet 0,9 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,3 gr
Meerv. onv. vet 0,1 gr
Cholesterol 6 mg
Suikers 20,1 gr
Zout 0,11 gr
Calcium 138,7 mg
Magnesium 24,1 mg
Fosfor 119,2 mg
Kalium 323,7 mg
Ijzer 0,3 mg
Jodium 14,9 µg
Koper 0,13 mg
Zink 0,54 mg
Seleen 2,6 µg
Vitamine A 33,8 µg
Vitamine B1 0,07 mg
Vitamine B2 0,22 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,106 mg
Foliumzuur 17,1 µg
Vitamine B12 0,45 µg
Vitamine C 18 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,9 mg
Vitamine K1 2,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu