Terug

Garnalensalade

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 3 takjes koriander
  • 3 takjes koriander
  • 1 bosuitje
  • stukje komkommer
  • 0.5 kleine citroen
  • 0.5 eetlepel olijfolie
  • 150 gram Hollandse of Noorse garnalen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 85 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  2. Was de bosui en snijd hem in smalle ringen.
  3. Was het stuk komkommer en snijd het in dunne plakken.
  4. Maak een sausje van het citroensap, de olie, de koriander en wat peper.
  5. Leg op 2 borden plakjes komkommer en verdeel de garnalen erover.
  6. Strooi de uienringetjes erover en druppel het sausje erop.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 110 kcal
Koolhydraten 1,7 gr
Vetten 4 gr
Vezels 1,2 gr
Eiwitten 15,6 gr
Verzadigd vet 0,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,1 gr
Meerv. onv. vet 0,8 gr
Cholesterol 151,5 mg
Suikers 1,5 gr
Zout 1,84 gr
Calcium 127,2 mg
Magnesium 34,3 mg
Fosfor 123,9 mg
Kalium 263,8 mg
Ijzer 1 mg
Jodium 42,5 µg
Koper 0,56 mg
Zink 1,63 mg
Seleen 23,5 µg
Vitamine A 26,9 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,29 mg
Vitamine B3 1,2 mg
Vitamine B6 0,07 mg
Foliumzuur 25,4 µg
Vitamine B12 12,59 µg
Vitamine C 14,9 mg
Vitamine D 0,1 µg
Vitamine E 4,2 mg
Vitamine K1 72,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu