Fout
Ingrediënten
2 personen
- stukje sinaasappelschil
- 15 gram hazelnoten
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 0.5 kropje radicchio of roodlof
- handje spinazie
- stukje pastinaak
- paar pastinaak- of groentechips
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 82 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eivegetarischvrij van melk
Bereiding
- Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
- Hak de hazelnoten klein.
- Maak een dressing van de balsamicoazijn, de olijfolie, de gehakte hazelnoten en de sinaasappelschilletjes.
- Maak de groente schoon.
- Houd 2 grote bladen van de radicchio apart en snijd de rest in smalle repen.
- Laat de spinazie goed uitlekken.
- Schil het stukje pastinaak met een dunschiller en snijd de pastinaak met een dunschiller of mandoline in de lengte in dunne plakjes. Schep er direct tegen het verkleuren de dressing door.
- Meng dit met de repen radicchio en de spinazie.
- Leg de radicchiobladen op borden en vul ze met de salade. Garneer met wat pastinaakchips.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 130 kcal |
| Koolhydraten | 4,3 gr |
| Vetten | 10,9 gr |
| Vezels | 2,2 gr |
| Eiwitten | 2,4 gr |
| Verzadigd vet | 1,4 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 7,6 gr |
| Meerv. onv. vet | 1,4 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 1,8 gr |
| Zout | 0,05 gr |
| Calcium | 42,6 mg |
| Magnesium | 27,6 mg |
| Fosfor | 56,5 mg |
| Kalium | 293,9 mg |
| Ijzer | 0,8 mg |
| Jodium | 1,1 µg |
| Koper | 0,15 mg |
| Zink | 0,46 mg |
| Seleen | 0,6 µg |
| Vitamine A | 33,9 µg |
| Vitamine B1 | 0,12 mg |
| Vitamine B2 | 0,05 mg |
| Vitamine B3 | 0,6 mg |
| Vitamine B6 | 0,092 mg |
| Foliumzuur | 47,5 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 5,3 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 1,7 mg |
| Vitamine K1 | 64,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.