Terug

Gevulde radicchiobladen met hazelnootdressing

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • stukje sinaasappelschil
  • 15 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 0.5 kropje radicchio of roodlof
  • handje spinazie
  • stukje pastinaak
  • paar pastinaak- of groentechips

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 82 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd het stukje sinaasappelschil heel fijn.
  2. Hak de hazelnoten klein.
  3. Maak een dressing van de balsamicoazijn, de olijfolie, de gehakte hazelnoten en de sinaasappelschilletjes.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Houd 2 grote bladen van de radicchio apart en snijd de rest in smalle repen.
  6. Laat de spinazie goed uitlekken.
  7. Schil het stukje pastinaak met een dunschiller en snijd de pastinaak met een dunschiller of mandoline in de lengte in dunne plakjes. Schep er direct tegen het verkleuren de dressing door.
  8. Meng dit met de repen radicchio en de spinazie.
  9. Leg de radicchiobladen op borden en vul ze met de salade. Garneer met wat pastinaakchips.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 130 kcal
Koolhydraten 4,3 gr
Vetten 10,9 gr
Vezels 2,2 gr
Eiwitten 2,4 gr
Verzadigd vet 1,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 7,6 gr
Meerv. onv. vet 1,4 gr
Cholesterol
Suikers 1,8 gr
Zout 0,05 gr
Calcium 42,6 mg
Magnesium 27,6 mg
Fosfor 56,5 mg
Kalium 293,9 mg
Ijzer 0,8 mg
Jodium 1,1 µg
Koper 0,15 mg
Zink 0,46 mg
Seleen 0,6 µg
Vitamine A 33,9 µg
Vitamine B1 0,12 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,092 mg
Foliumzuur 47,5 µg
Vitamine B12
Vitamine C 5,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,7 mg
Vitamine K1 64,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu