Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram volkoren couscous
- ras el hanout
- ras el hanout
- 1 citroen
- 250 gram kerstomaatjes
- 50 gram rucola of andere sla
- 1 kleine komkommer
- 8 takjes peterselie of munt
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram kippendijfilet
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 53 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Meng de couscous met 1 theelepel ras el hanout in een kom.
- Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork goed door en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
- Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
- Was de rucola en dep de sla droog.
- Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
- Was de peterselie of munt en knip het klein.
- Klop een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, wat ras el hanout, de peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
- Meng de groente, de dressing en royaal geraspte citroenschil door de couscous. Laat de couscous afkoelen.
- Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de repen kip in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de couscoussalade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 421 kcal |
Koolhydraten | 27,7 gr |
Vetten | 15,8 gr |
Vezels | 6,1 gr |
Eiwitten | 37,6 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,4 gr |
Meerv. onv. vet | 2,6 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 7,5 gr |
Zout | 0,2 gr |
Calcium | 127,1 mg |
Magnesium | 87,4 mg |
Fosfor | 486,8 mg |
Kalium | 1352,4 mg |
Ijzer | 4,2 mg |
Jodium | 15,2 µg |
Koper | 0,2 mg |
Zink | 2,06 mg |
Seleen | 18 µg |
Vitamine A | 160,6 µg |
Vitamine B1 | 0,24 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 13,2 mg |
Vitamine B6 | 0,912 mg |
Foliumzuur | 67,4 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 52 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 3 mg |
Vitamine K1 | 90,2 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.