Terug

Couscoussalade met komkommer en tomaat

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram volkoren couscous
  • ras el hanout
  • ras el hanout
  • 1 citroen
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 50 gram rucola of andere sla
  • 1 kleine komkommer
  • 8 takjes peterselie of munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 53 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Meng de couscous met 1 theelepel ras el hanout in een kom.
  2. Breng 200 ml water aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork goed door en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  3. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  4. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren.
  5. Was de rucola en dep de sla droog.
  6. Was de komkommer en snijd hem in de lengte door. Verwijder met een lepeltje het zaad en snijd de helften in boogjes.
  7. Was de peterselie of munt en knip het klein.
  8. Klop een dressing van citroensap, 1 eetlepel water, wat ras el hanout, de peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
  9. Meng de groente, de dressing en royaal geraspte citroenschil door de couscous. Laat de couscous afkoelen.
  10. Snijd de kip in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  11. Bak de repen kip in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de couscoussalade.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 421 kcal
Koolhydraten 27,7 gr
Vetten 15,8 gr
Vezels 6,1 gr
Eiwitten 37,6 gr
Verzadigd vet 3,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 8,4 gr
Meerv. onv. vet 2,6 gr
Cholesterol 89 mg
Suikers 7,5 gr
Zout 0,2 gr
Calcium 127,1 mg
Magnesium 87,4 mg
Fosfor 486,8 mg
Kalium 1352,4 mg
Ijzer 4,2 mg
Jodium 15,2 µg
Koper 0,2 mg
Zink 2,06 mg
Seleen 18 µg
Vitamine A 160,6 µg
Vitamine B1 0,24 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 13,2 mg
Vitamine B6 0,912 mg
Foliumzuur 67,4 µg
Vitamine B12 0,29 µg
Vitamine C 52 mg
Vitamine D 0,2 µg
Vitamine E 3 mg
Vitamine K1 90,2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu