Terug

Lentestamppot met vegetarische reepjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 600 gram aardappelen
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 250 gram raapsteeltjes
  • 1 klein bosje bindsla (Romaine) of andere sla
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 150 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 139 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    weekkeuze

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  2. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Bak in de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.
  5. Verwarm de melk.
  6. Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de hete melk een puree van.
  7. Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.
  8. Schep de roerbakreepjes er op.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 471 kcal
Koolhydraten 62,7 gr
Vetten 12,5 gr
Vezels 9,9 gr
Eiwitten 22,1 gr
Verzadigd vet 2,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 5 gr
Meerv. onv. vet 4,1 gr
Cholesterol 4,5 mg
Suikers 6,5 gr
Zout 0,21 gr
Calcium 390,8 mg
Magnesium 148,2 mg
Fosfor 403 mg
Kalium 1549,1 mg
Ijzer 7,2 mg
Jodium 21,8 µg
Koper 0,4 mg
Zink 3,02 mg
Seleen 1,3 µg
Vitamine A 308 µg
Vitamine B1 0,44 mg
Vitamine B2 0,37 mg
Vitamine B3 4,8 mg
Vitamine B6 0,674 mg
Foliumzuur 188,6 µg
Vitamine B12 0,34 µg
Vitamine C 45,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,9 mg
Vitamine K1 340,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu