Fout

Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 100 gram doperwtjes (diepvries)
- 250 gram raapsteeltjes
- 1 klein bosje bindsla (Romaine) of andere sla
- 1 rode ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
- 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
- 1 theelepel komijnzaad
- 150 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 139 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarischweekkeuze
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
- Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Bak in de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.
- Verwarm de melk.
- Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de hete melk een puree van.
- Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.
- Schep de roerbakreepjes er op.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 471 kcal |
Koolhydraten | 62,7 gr |
Vetten | 12,5 gr |
Vezels | 9,9 gr |
Eiwitten | 22,1 gr |
Verzadigd vet | 2,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 5 gr |
Meerv. onv. vet | 4,1 gr |
Cholesterol | 4,5 mg |
Suikers | 6,5 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 390,8 mg |
Magnesium | 148,2 mg |
Fosfor | 403 mg |
Kalium | 1549,1 mg |
Ijzer | 7,2 mg |
Jodium | 21,8 µg |
Koper | 0,4 mg |
Zink | 3,02 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 308 µg |
Vitamine B1 | 0,44 mg |
Vitamine B2 | 0,37 mg |
Vitamine B3 | 4,8 mg |
Vitamine B6 | 0,674 mg |
Foliumzuur | 188,6 µg |
Vitamine B12 | 0,34 µg |
Vitamine C | 45,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,9 mg |
Vitamine K1 | 340,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.