Fout

Ingrediënten
10 personen
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 0.5 rode (punt)paprika
- 0.5 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 34 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Was de aubergine en snijd de steelaanzet en het uiteinde eraf.
- Snijd de aubergine in tweeën. Snijd de helften in de lengte in dunne plakken.
- Bestrijk de plakken dun met een beetje olie.
- Gril de aubergines in een hete grillpan in een paar minuten gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
- Maak de halve paprika schoon en snijd hem in stukken.
- Was de basilicum. Pel de knoflook.
- Pureer de stukken paprika, de pijnboompitten, de basilicum, de knoflook, de rest van de olie en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
- Verdeel de pasta over de plakken aubergine en rol ze op. Zet ze vast met een prikker.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 34 kcal |
Koolhydraten | 1,2 gr |
Vetten | 2,8 gr |
Vezels | 0,7 gr |
Eiwitten | 0,7 gr |
Verzadigd vet | 0,4 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,7 gr |
Meerv. onv. vet | 0,5 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 1 gr |
Zout | 0,01 gr |
Calcium | 6,6 mg |
Magnesium | 5,9 mg |
Fosfor | 12,5 mg |
Kalium | 69,9 mg |
Ijzer | 0,3 mg |
Jodium | 0,3 µg |
Koper | 0,02 mg |
Zink | 0,11 mg |
Seleen | 0,3 µg |
Vitamine A | 8,7 µg |
Vitamine B1 | 0,02 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B3 | 0,2 mg |
Vitamine B6 | 0,031 mg |
Foliumzuur | 4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,6 mg |
Vitamine K1 | 8,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.