Terug

Auberginerolletjes met paprikapesto

Recept foto

Ingrediënten

10 personen
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 0.5 rode (punt)paprika
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • citroensap

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 34 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd de steelaanzet en het uiteinde eraf.
  2. Snijd de aubergine in tweeën. Snijd de helften in de lengte in dunne plakken.
  3. Bestrijk de plakken dun met een beetje olie.
  4. Gril de aubergines in een hete grillpan in een paar minuten gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen.
  5. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  6. Maak de halve paprika schoon en snijd hem in stukken.
  7. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  8. Pureer de stukken paprika, de pijnboompitten, de basilicum, de knoflook, de rest van de olie en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
  9. Verdeel de pasta over de plakken aubergine en rol ze op. Zet ze vast met een prikker.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 34 kcal
Koolhydraten 1,2 gr
Vetten 2,8 gr
Vezels 0,7 gr
Eiwitten 0,7 gr
Verzadigd vet 0,4 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,7 gr
Meerv. onv. vet 0,5 gr
Cholesterol
Suikers 1 gr
Zout 0,01 gr
Calcium 6,6 mg
Magnesium 5,9 mg
Fosfor 12,5 mg
Kalium 69,9 mg
Ijzer 0,3 mg
Jodium 0,3 µg
Koper 0,02 mg
Zink 0,11 mg
Seleen 0,3 µg
Vitamine A 8,7 µg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,02 mg
Vitamine B3 0,2 mg
Vitamine B6 0,031 mg
Foliumzuur 4 µg
Vitamine B12
Vitamine C 9 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,6 mg
Vitamine K1 8,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu