Terug

Fruit in kruidensiroop

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 sinaasappel
  • 1 perssinaasappel
  • 0.5 kaneelstokje
  • 0.5 kaneelstokje
  • 2 peperkorrels
  • 1 kruidnagel
  • mespunt tijm
  • 2 theelepels suiker
  • 4 gedroogde pruimen
  • 1 appel
  • 4 halve walnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 66 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd een dun stukje van de schil. Snijd dit in smalle reepjes.
  2. Pers de perssinaasappel uit.
  3. Breng het sap met de reepjes sinaasappelschil, het kaneelstokje, de peperkorrels, de kruidnagel, de tijm en de suiker aan de kook.
  4. Laat dit op laag vuur 5 minuten koken.
  5. Doe de gewassen pruimen in de siroop en warm ze enkele minuten mee.
  6. Schil de appel en de sinaasappel en snijd het fruit in blokjes.
  7. Doe het fruit in de siroop en laat dit afkoelen.
  8. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 190 kcal
Koolhydraten 27,2 gr
Vetten 6,1 gr
Vezels 7,1 gr
Eiwitten 2,7 gr
Verzadigd vet 0,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,1 gr
Meerv. onv. vet 3,6 gr
Cholesterol
Suikers 23,8 gr
Zout 0,01 gr
Calcium 93,4 mg
Magnesium 35,9 mg
Fosfor 80,3 mg
Kalium 460 mg
Ijzer 2,4 mg
Jodium 4,2 µg
Koper 0,19 mg
Zink 0,64 mg
Seleen 1,5 µg
Vitamine A 11 µg
Vitamine B1 0,17 mg
Vitamine B2 0,07 mg
Vitamine B3 0,7 mg
Vitamine B6 0,154 mg
Foliumzuur 37,4 µg
Vitamine B12
Vitamine C 54,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,1 mg
Vitamine K1 12,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu