Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 sinaasappel
- 1 perssinaasappel
- 0.5 kaneelstokje
- 0.5 kaneelstokje
- 2 peperkorrels
- 1 kruidnagel
- mespunt tijm
- 2 theelepels suiker
- 4 gedroogde pruimen
- 1 appel
- 4 halve walnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 66 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Boen de sinaasappel goed schoon en snijd een dun stukje van de schil. Snijd dit in smalle reepjes.
- Pers de perssinaasappel uit.
- Breng het sap met de reepjes sinaasappelschil, het kaneelstokje, de peperkorrels, de kruidnagel, de tijm en de suiker aan de kook.
- Laat dit op laag vuur 5 minuten koken.
- Doe de gewassen pruimen in de siroop en warm ze enkele minuten mee.
- Schil de appel en de sinaasappel en snijd het fruit in blokjes.
- Doe het fruit in de siroop en laat dit afkoelen.
- Hak de walnoten grof en strooi ze erover.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 190 kcal |
| Koolhydraten | 27,2 gr |
| Vetten | 6,1 gr |
| Vezels | 7,1 gr |
| Eiwitten | 2,7 gr |
| Verzadigd vet | 0,7 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 1,1 gr |
| Meerv. onv. vet | 3,6 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 23,8 gr |
| Zout | 0,01 gr |
| Calcium | 93,4 mg |
| Magnesium | 35,9 mg |
| Fosfor | 80,3 mg |
| Kalium | 460 mg |
| Ijzer | 2,4 mg |
| Jodium | 4,2 µg |
| Koper | 0,19 mg |
| Zink | 0,64 mg |
| Seleen | 1,5 µg |
| Vitamine A | 11 µg |
| Vitamine B1 | 0,17 mg |
| Vitamine B2 | 0,07 mg |
| Vitamine B3 | 0,7 mg |
| Vitamine B6 | 0,154 mg |
| Foliumzuur | 37,4 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 54,1 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 1,1 mg |
| Vitamine K1 | 12,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.