Terug

Gevulde soep met restjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • stukk broccoli (100 gram)
  • 4 gare aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 0.5 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 stuks volkoren pistolet

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 26 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. 
  2. Snijd de ui in snippers
  3. Snijd de tomaten in stukjes.
  4. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  6. Snijd de aardappelen in stukjes.
  7. Verwarm de olie in een pan.
  8. Bak de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
  9. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  10. Bak de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
  11. Voeg de broccoli, blokjes aardappel, tomaten, 250 ml water, het stuk bouillontablet en wat Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook.
  12. Doe de deksel op de pan en kook de soep 5 minuten.
  13. Maak de soep op smaak met peper en eventueel verse kruiden als basilicum of peterselie.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 331 kcal
Koolhydraten 52,5 gr
Vetten 6,9 gr
Vezels 7,6 gr
Eiwitten 11,1 gr
Verzadigd vet 1,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3,2 gr
Meerv. onv. vet 1,8 gr
Cholesterol 0,5 mg
Suikers 6 gr
Zout 0,85 gr
Calcium 106,4 mg
Magnesium 63,6 mg
Fosfor 214,7 mg
Kalium 1115,4 mg
Ijzer 3,2 mg
Jodium 34 µg
Koper 0,27 mg
Zink 1,43 mg
Seleen 2,7 µg
Vitamine A 106,1 µg
Vitamine B1 0,19 mg
Vitamine B2 0,12 mg
Vitamine B3 3,1 mg
Vitamine B6 0,392 mg
Foliumzuur 90,5 µg
Vitamine B12
Vitamine C 42 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,8 mg
Vitamine K1 96,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu