Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kleine ui
- 2 tomaten
- 1 stengel bleekselderij
- stukk broccoli (100 gram)
- 4 gare aardappelen
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- 0.5 groentebouillontablet met minder zout
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 stuks volkoren pistolet
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 26 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Snijd de bleekselderij in smalle boogjes.
- Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
- Snijd de aardappelen in stukjes.
- Verwarm de olie in een pan.
- Bak de ui en de bleekselderij in de olie zacht.
- Pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de knoflook en de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de broccoli, blokjes aardappel, tomaten, 250 ml water, het stuk bouillontablet en wat Italiaanse kruiden toe en breng dit aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en kook de soep 5 minuten.
- Maak de soep op smaak met peper en eventueel verse kruiden als basilicum of peterselie.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 331 kcal |
Koolhydraten | 52,5 gr |
Vetten | 6,9 gr |
Vezels | 7,6 gr |
Eiwitten | 11,1 gr |
Verzadigd vet | 1,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 3,2 gr |
Meerv. onv. vet | 1,8 gr |
Cholesterol | 0,5 mg |
Suikers | 6 gr |
Zout | 0,85 gr |
Calcium | 106,4 mg |
Magnesium | 63,6 mg |
Fosfor | 214,7 mg |
Kalium | 1115,4 mg |
Ijzer | 3,2 mg |
Jodium | 34 µg |
Koper | 0,27 mg |
Zink | 1,43 mg |
Seleen | 2,7 µg |
Vitamine A | 106,1 µg |
Vitamine B1 | 0,19 mg |
Vitamine B2 | 0,12 mg |
Vitamine B3 | 3,1 mg |
Vitamine B6 | 0,392 mg |
Foliumzuur | 90,5 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 42 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2,8 mg |
Vitamine K1 | 96,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.