Fout

Ingrediënten
10 personen
- 50 gram walnoten, ongezouten
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gram verse spinazie
- 2 eetlepels olijfolie
- peper
- 2 volkoren (Libanese) platbroden (totaal ca. 150 gram)
- 1 eetlepel za'atar (Libanees kruidenmengsel met o.a. sesamzaad en oregano)
- 100 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 71 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Hak de walnoten grof.
- Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
- Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
- Fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel olie, voeg de spinazie toe en bak een paar minuten.
- Voeg de walnoten toe, breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten pruttelen.
- Laat de dip afkoelen.
- Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie. Strooi de specerijen op het brood.
- Bak de broden 1 minuut in een droge hete koekenpan.
- Roer de yoghurt door de dip.
- Snijd het brood in punten en geef de dip erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 96 kcal |
Koolhydraten | 6,8 gr |
Vetten | 5,9 gr |
Vezels | 1,5 gr |
Eiwitten | 3 gr |
Verzadigd vet | 0,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,2 gr |
Meerv. onv. vet | 2,5 gr |
Cholesterol | 0,5 mg |
Suikers | 1 gr |
Zout | 0,16 gr |
Calcium | 41,5 mg |
Magnesium | 23,5 mg |
Fosfor | 69,3 mg |
Kalium | 111,6 mg |
Ijzer | 0,7 mg |
Jodium | 9,8 µg |
Koper | 0,1 mg |
Zink | 0,49 mg |
Seleen | 1,3 µg |
Vitamine A | 26,1 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,048 mg |
Foliumzuur | 14,9 µg |
Vitamine B12 | 0,04 µg |
Vitamine C | 1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,4 mg |
Vitamine K1 | 45,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.