Terug

Knapperige za'atar crackers met yoghurt-spinaziedip

Recept foto

Ingrediënten

10 personen
  • 50 gram walnoten, ongezouten
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 volkoren (Libanese) platbroden (totaal ca. 150 gram)
  • 1 eetlepel za'atar (Libanees kruidenmengsel met o.a. sesamzaad en oregano)
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 71 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Hak de walnoten grof.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  3. Was de spinazie en laat het goed uitlekken. 
  4. Fruit de ui en knoflook in 1 eetlepel olie, voeg de spinazie toe en bak een paar minuten.
  5. Voeg de walnoten toe, breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten pruttelen.
  6. Laat de dip afkoelen.
  7. Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie. Strooi de specerijen op het brood.
  8. Bak de broden 1 minuut in een droge hete koekenpan.
  9. Roer de yoghurt door de dip.
  10. Snijd het brood in punten en geef de dip erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 96 kcal
Koolhydraten 6,8 gr
Vetten 5,9 gr
Vezels 1,5 gr
Eiwitten 3 gr
Verzadigd vet 0,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,2 gr
Meerv. onv. vet 2,5 gr
Cholesterol 0,5 mg
Suikers 1 gr
Zout 0,16 gr
Calcium 41,5 mg
Magnesium 23,5 mg
Fosfor 69,3 mg
Kalium 111,6 mg
Ijzer 0,7 mg
Jodium 9,8 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,49 mg
Seleen 1,3 µg
Vitamine A 26,1 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,048 mg
Foliumzuur 14,9 µg
Vitamine B12 0,04 µg
Vitamine C 1 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1 45,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu