Fout
Ingrediënten
2 personen
- 200 gram bruine linzen
- 1 Chinese kool
- 1 rode peper
- 150 gram champignons
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 2 eetlepels ongezouten pinda's
- paprikapoeder
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 70 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenbudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
- Maak het pepertje schoon.Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten tot de groente is geslonken.
- Laat de linzen in een zeef uitlekken.
- Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
- Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
- Maak de linzen op smaak met wat paprikapoeder en geef ze bij de Chinese kool.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 551 kcal |
| Koolhydraten | 49,6 gr |
| Vetten | 20,3 gr |
| Vezels | 24,6 gr |
| Eiwitten | 29,9 gr |
| Verzadigd vet | 2,8 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 9,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 6,6 gr |
| Cholesterol | 0,2 mg |
| Suikers | 2,3 gr |
| Zout | 0,07 gr |
| Calcium | 316 mg |
| Magnesium | 177,2 mg |
| Fosfor | 609,7 mg |
| Kalium | 1763,5 mg |
| Ijzer | 7,9 mg |
| Jodium | 4,4 µg |
| Koper | 1,39 mg |
| Zink | 5,02 mg |
| Seleen | 23,7 µg |
| Vitamine A | 84,8 µg |
| Vitamine B1 | 0,54 mg |
| Vitamine B2 | 0,36 mg |
| Vitamine B3 | 8,8 mg |
| Vitamine B6 | 0,483 mg |
| Foliumzuur | 112,7 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 25,9 mg |
| Vitamine D | 0,8 µg |
| Vitamine E | 4,3 mg |
| Vitamine K1 | 66 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.