Terug

Chinese kool met pinda’s

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 200 gram bruine linzen
  • 1 Chinese kool
  • 1 rode peper
  • 150 gram champignons
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • paprikapoeder

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 70 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef. Kook de linzen in ruim water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
  3. Maak het pepertje schoon.Verwijder de pitjes en snijd de peper in reepjes.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  5. Verwarm 1 eetlepel margarine in een wok of braadpan en roerbak de Chinese kool en de reepjes peper op hoog vuur enkele minuten tot de groente is geslonken.
  6. Laat de linzen in een zeef uitlekken.
  7. Bak de champignons kort in de rest van de margarine en warm de linzen mee.
  8. Hak de pinda’s grof en strooi ze over de Chinese kool.
  9. Maak de linzen op smaak met wat paprikapoeder en geef ze bij de Chinese kool.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 551 kcal
Koolhydraten 49,6 gr
Vetten 20,3 gr
Vezels 24,6 gr
Eiwitten 29,9 gr
Verzadigd vet 2,8 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 9,7 gr
Meerv. onv. vet 6,6 gr
Cholesterol 0,2 mg
Suikers 2,3 gr
Zout 0,07 gr
Calcium 316 mg
Magnesium 177,2 mg
Fosfor 609,7 mg
Kalium 1763,5 mg
Ijzer 7,9 mg
Jodium 4,4 µg
Koper 1,39 mg
Zink 5,02 mg
Seleen 23,7 µg
Vitamine A 84,8 µg
Vitamine B1 0,54 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 8,8 mg
Vitamine B6 0,483 mg
Foliumzuur 112,7 µg
Vitamine B12
Vitamine C 25,9 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 4,3 mg
Vitamine K1 66 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu