Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olie
- 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 2 theelepels olijventapenade
- Italiaanse keukenkruiden
- 2 kleine aubergines
- 150 gram tofu of vegetarische mix
- 2 lepels diepvries doperwtjes
- peper
- 200 gram volkoren macaroni
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 51 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenbudgetvegetarisch
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie.
- Voeg de tomatenblokjes met de helft van de olijventapenade en wat Italiaanse keukenkruiden toe. Laat de saus 10 minuten zacht pruttelen.
- Was de aubergines, verwijder de steelaanzet en halveer de aubergines in de lengte. Snijd het vruchtvlees uit de schil, maar houd een stevige rand over. Snijd het vruchtvlees klein.
- Snijd de tofu klein.
- Verwarm de rest van de olie en fruit hierin de rest van de ui en de knoflook.
- Bak de tofu en het vruchtvlees van de aubergines mee.
- Warm de doperwtjes en de rest van de olijventapenade mee en maak het mengsel op smaak met peper en wat Italiaanse keukenkruiden.
- Vul de auberginehelften met het mengsel en zet ze in de tomatensaus.
- Laat de aubergines met een deksel op de pan in ± 30 minuten gaar worden.
- Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Geef de macaroni erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 675 kcal |
Koolhydraten | 87,9 gr |
Vetten | 20 gr |
Vezels | 16,1 gr |
Eiwitten | 28 gr |
Verzadigd vet | 3,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 8,3 gr |
Meerv. onv. vet | 6,7 gr |
Cholesterol | 0,1 mg |
Suikers | 19,1 gr |
Zout | 0,35 gr |
Calcium | 284,7 mg |
Magnesium | 216,6 mg |
Fosfor | 612,5 mg |
Kalium | 1549,8 mg |
Ijzer | 8,8 mg |
Jodium | 11,2 µg |
Koper | 0,67 mg |
Zink | 4,67 mg |
Seleen | 6,4 µg |
Vitamine A | 93,6 µg |
Vitamine B1 | 0,77 mg |
Vitamine B2 | 0,32 mg |
Vitamine B3 | 9,2 mg |
Vitamine B6 | 0,752 mg |
Foliumzuur | 104,4 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 34,9 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 4,7 mg |
Vitamine K1 | 49,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.