Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 kiwi
- 1 nectarine of perzik
- 1 pruim
- 1 kleine appel
- citroensap
- 100 gram druiven
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 111 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak het fruit schoon.
- Prak een halve kiwi met een staafmixer of vork wat fijn.
- Snijd de nectarine, de pruim en de appel in stukjes. Druppel een beetje citroensap over de appelblokjes tegen het verkleuren.
- Halveer de druiven en wip met een scherp mesje de pitjes eruit.
- Meng het fruit en schep de kiwidressing er voorzichtig door. Verdeel over 2 schaaltjes.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 117 kcal |
Koolhydraten | 23,5 gr |
Vetten | 0,5 gr |
Vezels | 3,9 gr |
Eiwitten | 1,5 gr |
Verzadigd vet | 0,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 22,4 gr |
Zout | 0,01 gr |
Calcium | 28,3 mg |
Magnesium | 19,1 mg |
Fosfor | 47,5 mg |
Kalium | 427,9 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 2,5 µg |
Koper | 0,13 mg |
Zink | 0,26 mg |
Seleen | 0,4 µg |
Vitamine A | 24,6 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 0,8 mg |
Vitamine B6 | 0,1 mg |
Foliumzuur | 15,3 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 36 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1 mg |
Vitamine K1 | 12,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.