Fout

Ingrediënten
2 personen
- 400 ml halfvolle melk
- 50 gram havermout
- 1 appel
- kaneel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 33 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout onder af en toe roeren in 2 minuten gaar. Laat de pap nog 2 minuten staan.
- Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes of blokjes.
- Schenk de pap in 2 kommen en verdeel de appel erover.
- Stuif er wat kaneel over.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 214 kcal |
Koolhydraten | 31,1 gr |
Vetten | 4,8 gr |
Vezels | 3,1 gr |
Eiwitten | 10,2 gr |
Verzadigd vet | 2,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,8 gr |
Cholesterol | 12 mg |
Suikers | 15,1 gr |
Zout | 0,23 gr |
Calcium | 277,8 mg |
Magnesium | 59,1 mg |
Fosfor | 309,1 mg |
Kalium | 461,5 mg |
Ijzer | 1,4 mg |
Jodium | 31,2 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 1,63 mg |
Seleen | 3,9 µg |
Vitamine A | 31,1 µg |
Vitamine B1 | 0,24 mg |
Vitamine B2 | 0,38 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,113 mg |
Foliumzuur | 28 µg |
Vitamine B12 | 0,9 µg |
Vitamine C | 4,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,6 mg |
Vitamine K1 | 2,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.