Terug

Havermoutpap met appel en kaneel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 400 ml halfvolle melk
  • 50 gram havermout
  • 1 appel
  • kaneel

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 33 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Breng de melk met de havermout aan de kook. Kook de havermout onder af en toe roeren in 2 minuten gaar. Laat de pap nog 2 minuten staan.
  2. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes of blokjes.
  3. Schenk de pap in 2 kommen en verdeel de appel erover.
  4. Stuif er wat kaneel over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 214 kcal
Koolhydraten 31,1 gr
Vetten 4,8 gr
Vezels 3,1 gr
Eiwitten 10,2 gr
Verzadigd vet 2,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,3 gr
Meerv. onv. vet 0,8 gr
Cholesterol 12 mg
Suikers 15,1 gr
Zout 0,23 gr
Calcium 277,8 mg
Magnesium 59,1 mg
Fosfor 309,1 mg
Kalium 461,5 mg
Ijzer 1,4 mg
Jodium 31,2 µg
Koper 0,09 mg
Zink 1,63 mg
Seleen 3,9 µg
Vitamine A 31,1 µg
Vitamine B1 0,24 mg
Vitamine B2 0,38 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,113 mg
Foliumzuur 28 µg
Vitamine B12 0,9 µg
Vitamine C 4,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,6 mg
Vitamine K1 2,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu