Terug

Noedels met zalm en roerbakgroente

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 175 gram volkoren noedels
  • 150 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 1 zak roerbakgroente (400 gram)
  • 1 eetlepel zwarte bonenroerbaksaus

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 108 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    klimaatkanjer

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de zalmfilet, de roerbaksaus en 100 ml heet water toe. Breng dit aan de kook.
  5. Laat de gare noedels uitlekken en schep dit door het groente-zalmmengsel. Warm het geheel goed door tot de zalm gaar is.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 586 kcal
Koolhydraten 68,1 gr
Vetten 17,3 gr
Vezels 10,2 gr
Eiwitten 33,7 gr
Verzadigd vet 3,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 7 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 40,5 mg
Suikers 11 gr
Zout 0,91 gr
Calcium 124,8 mg
Magnesium 161,5 mg
Fosfor 693,5 mg
Kalium 1181,3 mg
Ijzer 4,6 mg
Jodium 11,2 µg
Koper 0,59 mg
Zink 3,64 mg
Seleen 21,8 µg
Vitamine A 227,8 µg
Vitamine B1 0,72 mg
Vitamine B2 0,3 mg
Vitamine B3 13,3 mg
Vitamine B6 0,788 mg
Foliumzuur 106,1 µg
Vitamine B12 2,99 µg
Vitamine C 26 mg
Vitamine D 3,5 µg
Vitamine E 6,1 mg
Vitamine K1 176,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu