Fout

Ingrediënten
2 personen
- 175 gram volkoren noedels
- 150 gram zalmfilet
- 1 eetlepel olie
- 1 zak roerbakgroente (400 gram)
- 1 eetlepel zwarte bonenroerbaksaus
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 108 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesklimaatkanjer
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de zalmfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de groente enkele minuten.
- Voeg de zalmfilet, de roerbaksaus en 100 ml heet water toe. Breng dit aan de kook.
- Laat de gare noedels uitlekken en schep dit door het groente-zalmmengsel. Warm het geheel goed door tot de zalm gaar is.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 586 kcal |
Koolhydraten | 68,1 gr |
Vetten | 17,3 gr |
Vezels | 10,2 gr |
Eiwitten | 33,7 gr |
Verzadigd vet | 3,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 7 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 40,5 mg |
Suikers | 11 gr |
Zout | 0,91 gr |
Calcium | 124,8 mg |
Magnesium | 161,5 mg |
Fosfor | 693,5 mg |
Kalium | 1181,3 mg |
Ijzer | 4,6 mg |
Jodium | 11,2 µg |
Koper | 0,59 mg |
Zink | 3,64 mg |
Seleen | 21,8 µg |
Vitamine A | 227,8 µg |
Vitamine B1 | 0,72 mg |
Vitamine B2 | 0,3 mg |
Vitamine B3 | 13,3 mg |
Vitamine B6 | 0,788 mg |
Foliumzuur | 106,1 µg |
Vitamine B12 | 2,99 µg |
Vitamine C | 26 mg |
Vitamine D | 3,5 µg |
Vitamine E | 6,1 mg |
Vitamine K1 | 176,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.