Terug

Geroosterde kikkererwten

Recept foto

Ingrediënten

10 personen
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 260 gram)
  • (gerookt) paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Bekeken 98 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog meteen schone theedoek.
  3. Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en de olijfolie door.
  4. Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5-10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 48 kcal
Koolhydraten 5,1 gr
Vetten 1,7 gr
Vezels 2,1 gr
Eiwitten 2,2 gr
Verzadigd vet 0,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,9 gr
Meerv. onv. vet 0,4 gr
Cholesterol
Suikers 0,1 gr
Zout 0,07 gr
Calcium 16,3 mg
Magnesium 9,7 mg
Fosfor 32,3 mg
Kalium 66,4 mg
Ijzer 0,6 mg
Jodium 0,2 µg
Koper 0,08 mg
Zink 0,34 mg
Seleen 0,8 µg
Vitamine A 0,7 µg
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Vitamine B3 0,1 mg
Vitamine B6 0,008 mg
Foliumzuur 10,6 µg
Vitamine B12
Vitamine C 1,8 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,5 mg
Vitamine K1 3,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu