Fout

Ingrediënten
10 personen
- 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 260 gram)
- (gerookt) paprikapoeder
- knoflookpoeder
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Bekeken 98 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Dep de kikkererwten droog meteen schone theedoek.
- Meng er naar smaak paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en de olijfolie door.
- Verdeel de kikkererwten over een met bakpapier bekleed bakblik en rooster ze 15 minuten. Schep ze een keer om en laat ze nog 5-10 minuten bakken tot ze knapperig zijn.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 48 kcal |
Koolhydraten | 5,1 gr |
Vetten | 1,7 gr |
Vezels | 2,1 gr |
Eiwitten | 2,2 gr |
Verzadigd vet | 0,2 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,9 gr |
Meerv. onv. vet | 0,4 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 0,1 gr |
Zout | 0,07 gr |
Calcium | 16,3 mg |
Magnesium | 9,7 mg |
Fosfor | 32,3 mg |
Kalium | 66,4 mg |
Ijzer | 0,6 mg |
Jodium | 0,2 µg |
Koper | 0,08 mg |
Zink | 0,34 mg |
Seleen | 0,8 µg |
Vitamine A | 0,7 µg |
Vitamine B1 | 0,01 mg |
Vitamine B2 | 0,01 mg |
Vitamine B3 | 0,1 mg |
Vitamine B6 | 0,008 mg |
Foliumzuur | 10,6 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 1,8 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,5 mg |
Vitamine K1 | 3,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.