Terug

Pastinaaksoep met amandeltjes

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 250 gram pastinaak
  • 0.5 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 0.25 theelepel gemalen komijn
  • 200 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 4 blaadjes salie
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 84 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de groente in plakken.
  2. Snijd het stukje ui klein.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui in de hete olie glazig. Bak de gember en de komijn kort mee.
  5. Voeg de pastinaak en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  6. Was de salie en knip een deel in reepjes.
  7. Bak de amandelen in een droge koekenpan licht.
  8. Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdun de soep met de melk en maak hem op smaak met wat peper.
  9. Verdeel de soep over 2 borden en garneer met salie en de amandelen.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 162 kcal
Koolhydraten 16,7 gr
Vetten 8 gr
Vezels 3,3 gr
Eiwitten 4,1 gr
Verzadigd vet 1,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,9 gr
Meerv. onv. vet 2,7 gr
Cholesterol 3 mg
Suikers 8,5 gr
Zout 0,24 gr
Calcium 126,6 mg
Magnesium 38 mg
Fosfor 146,8 mg
Kalium 544,3 mg
Ijzer 1,3 mg
Jodium 7,6 µg
Koper 0,08 mg
Zink 0,63 mg
Seleen 0,6 µg
Vitamine A 15,7 µg
Vitamine B1 0,1 mg
Vitamine B2 0,12 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,126 mg
Foliumzuur 49,2 µg
Vitamine B12 0,23 µg
Vitamine C 12,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,9 mg
Vitamine K1 8,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu