Fout
Ingrediënten
4 personen
- 1 mango
- 100 gram blauwe druiven
- 100 gram witte druiven
- 2 kiwi's
- 1 verse vijg
- 1 peer
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 43 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango tot een saus.
- Was de druiven. Halveer ze eventueel en verwijder de pitjes.
- Schil de kiwi’s en snijd ze in halve plakken.
- Was de vijg en snijd hem in 8 partjes.
- Was de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten peer in plakjes.
- Meng het fruit, schep het in coupes en schenk de mangosaus er over.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 149 kcal |
| Koolhydraten | 31,4 gr |
| Vetten | 0,7 gr |
| Vezels | 4,3 gr |
| Eiwitten | 1,3 gr |
| Verzadigd vet | 0,2 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | |
| Meerv. onv. vet | 0,3 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 29,4 gr |
| Zout | 0,01 gr |
| Calcium | 39,7 mg |
| Magnesium | 23,3 mg |
| Fosfor | 44,7 mg |
| Kalium | 452,9 mg |
| Ijzer | 0,6 mg |
| Jodium | 2,7 µg |
| Koper | 0,22 mg |
| Zink | 0,36 mg |
| Seleen | 1,8 µg |
| Vitamine A | 23,6 µg |
| Vitamine B1 | 0,06 mg |
| Vitamine B2 | 0,06 mg |
| Vitamine B3 | 0,7 mg |
| Vitamine B6 | 0,105 mg |
| Foliumzuur | 27,2 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 48,5 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 1,6 mg |
| Vitamine K1 | 11,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.