Terug

Fruit met mangosaus

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 1 mango
  • 100 gram blauwe druiven
  • 100 gram witte druiven
  • 2 kiwi's
  • 1 verse vijg
  • 1 peer

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 43 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Pureer de mango tot een saus.
  2. Was de druiven. Halveer ze eventueel en verwijder de pitjes.
  3. Schil de kiwi’s en snijd ze in halve plakken.
  4. Was de vijg en snijd hem in 8 partjes.
  5. Was de peer, snijd hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten peer in plakjes.
  6. Meng het fruit, schep het in coupes en schenk de mangosaus er over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 149 kcal
Koolhydraten 31,4 gr
Vetten 0,7 gr
Vezels 4,3 gr
Eiwitten 1,3 gr
Verzadigd vet 0,2 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet 0,3 gr
Cholesterol
Suikers 29,4 gr
Zout 0,01 gr
Calcium 39,7 mg
Magnesium 23,3 mg
Fosfor 44,7 mg
Kalium 452,9 mg
Ijzer 0,6 mg
Jodium 2,7 µg
Koper 0,22 mg
Zink 0,36 mg
Seleen 1,8 µg
Vitamine A 23,6 µg
Vitamine B1 0,06 mg
Vitamine B2 0,06 mg
Vitamine B3 0,7 mg
Vitamine B6 0,105 mg
Foliumzuur 27,2 µg
Vitamine B12
Vitamine C 48,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,6 mg
Vitamine K1 11,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu