Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- 1 theelepel tijm, rozemarijn of oregano
- 4 takjes selderij
- peper
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 50 x
- Labels
-
met weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eibudgetklimaatkanjervegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de ui en de knoflook.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in de hete olie.
- Voeg de tomaten, het laurierblad en de tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
- Verwijder het laurierblad.
- Was de selderij en knip het klein.
- Pureer de saus eventueel met een staafmixer en maak hem op smaak met peper en selderij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 118 kcal |
Koolhydraten | 11,3 gr |
Vetten | 6 gr |
Vezels | 3,1 gr |
Eiwitten | 3,2 gr |
Verzadigd vet | 1,3 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,3 gr |
Meerv. onv. vet | 2,2 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 8,7 gr |
Zout | 0,14 gr |
Calcium | 77,1 mg |
Magnesium | 30 mg |
Fosfor | 71,7 mg |
Kalium | 631,7 mg |
Ijzer | 2,3 mg |
Jodium | 6,7 µg |
Koper | 0,13 mg |
Zink | 0,59 mg |
Seleen | 0,8 µg |
Vitamine A | 121,4 µg |
Vitamine B1 | 0,11 mg |
Vitamine B2 | 0,09 mg |
Vitamine B3 | 1,5 mg |
Vitamine B6 | 0,264 mg |
Foliumzuur | 57,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 27,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 4,1 mg |
Vitamine K1 | 33,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.