Ingrediënten

2 personen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gram tomaten of 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm, rozemarijn of oregano
  • 4 takjes selderij
  • peper

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 50 x
  • Labels
  • met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    budget
    klimaatkanjer
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de ui en de knoflook.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Fruit de ui, de knoflook en de bleekselderij in de hete olie.
  5. Voeg de tomaten, het laurierblad en de tijm toe en laat de saus 15 minuten zacht pruttelen.
  6. Verwijder het laurierblad.
  7. Was de selderij en knip het klein.
  8. Pureer de saus eventueel met een staafmixer en maak hem op smaak met peper en selderij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 118 kcal
Koolhydraten 11,3 gr
Vetten 6 gr
Vezels 3,1 gr
Eiwitten 3,2 gr
Verzadigd vet 1,3 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,3 gr
Meerv. onv. vet 2,2 gr
Cholesterol
Suikers 8,7 gr
Zout 0,14 gr
Calcium 77,1 mg
Magnesium 30 mg
Fosfor 71,7 mg
Kalium 631,7 mg
Ijzer 2,3 mg
Jodium 6,7 µg
Koper 0,13 mg
Zink 0,59 mg
Seleen 0,8 µg
Vitamine A 121,4 µg
Vitamine B1 0,11 mg
Vitamine B2 0,09 mg
Vitamine B3 1,5 mg
Vitamine B6 0,264 mg
Foliumzuur 57,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 27,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 4,1 mg
Vitamine K1 33,5 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu