Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 300 ml halfvolle yoghurt
- 0.5 theelepel kaneel
- 1 theelepel oranjebloesemwater
- 1 theelepel oranjebloesemwater
- 75 gram granaatappelpitjes (vers of uit diepvries)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 53 x
- Labels
-
geen varkensvleesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht en laat ze afkoelen.
- Klop de yoghurt glad met de kaneel en de oranjebloesemwater.
- Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
- Schep granaatappelpitjes op de yoghurt en strooi de pijnboompitten erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 158 kcal |
Koolhydraten | 14,5 gr |
Vetten | 6,5 gr |
Vezels | 1,6 gr |
Eiwitten | 8,5 gr |
Verzadigd vet | 1,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 1,9 gr |
Meerv. onv. vet | 1,8 gr |
Cholesterol | 6 mg |
Suikers | 11,2 gr |
Zout | 0,2 gr |
Calcium | 225,7 mg |
Magnesium | 40,2 mg |
Fosfor | 177,1 mg |
Kalium | 345,4 mg |
Ijzer | 1,1 mg |
Jodium | 22,4 µg |
Koper | 0,16 mg |
Zink | 1,16 mg |
Seleen | 1,8 µg |
Vitamine A | 25,4 µg |
Vitamine B1 | 0,13 mg |
Vitamine B2 | 0,32 mg |
Vitamine B3 | 0,5 mg |
Vitamine B6 | 0,17 mg |
Foliumzuur | 17,8 µg |
Vitamine B12 | 0,59 µg |
Vitamine C | 6,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 2 mg |
Vitamine K1 | 6,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.