Terug

Yoghurt met pijnboompitten en granaatappel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • 75 gram granaatappelpitjes (vers of uit diepvries)

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 53 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan licht en laat ze afkoelen.
  2. Klop de yoghurt glad met de kaneel en de oranjebloesemwater.
  3. Verdeel de yoghurt over 2 schaaltjes.
  4. Schep granaatappelpitjes op de yoghurt en strooi de pijnboompitten erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 158 kcal
Koolhydraten 14,5 gr
Vetten 6,5 gr
Vezels 1,6 gr
Eiwitten 8,5 gr
Verzadigd vet 1,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 1,9 gr
Meerv. onv. vet 1,8 gr
Cholesterol 6 mg
Suikers 11,2 gr
Zout 0,2 gr
Calcium 225,7 mg
Magnesium 40,2 mg
Fosfor 177,1 mg
Kalium 345,4 mg
Ijzer 1,1 mg
Jodium 22,4 µg
Koper 0,16 mg
Zink 1,16 mg
Seleen 1,8 µg
Vitamine A 25,4 µg
Vitamine B1 0,13 mg
Vitamine B2 0,32 mg
Vitamine B3 0,5 mg
Vitamine B6 0,17 mg
Foliumzuur 17,8 µg
Vitamine B12 0,59 µg
Vitamine C 6,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 2 mg
Vitamine K1 6,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu