Fout

Ingrediënten
4 personen
- 3 rijpe bananen
- 200 gram aardbeien of frambozen, 2 kiwi’s, 1 mango
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 41 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Pel de bananen en snijd ze in plakken. Verpak ze in een diepvrieszakje en laat de bananen in de diepvries in 2 uur bevriezen.
- Maak het andere fruit schoon, houd wat mooie stukje achter voor garnering. Snijd de rest in stukken.
- Doe de plakjes bevroren banaan in een hoge kom en voeg het andere fruit toe. Pureer het fruit met de staafmixer snel tot een gladde puree.
- Verdeel over 4 coupes en garneer met het achtergehouden fruit.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 84 kcal |
Koolhydraten | 17,6 gr |
Vetten | 0,2 gr |
Vezels | 2 gr |
Eiwitten | 1,2 gr |
Verzadigd vet | 0,1 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | |
Meerv. onv. vet | 0,1 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 14,2 gr |
Zout | 0,01 gr |
Calcium | 12 mg |
Magnesium | 27,5 mg |
Fosfor | 35,5 mg |
Kalium | 372 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 1,9 µg |
Koper | 0,09 mg |
Zink | 0,25 mg |
Seleen | 3 µg |
Vitamine A | 4,3 µg |
Vitamine B1 | 0,04 mg |
Vitamine B2 | 0,04 mg |
Vitamine B3 | 0,8 mg |
Vitamine B6 | 0,246 mg |
Foliumzuur | 39 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 36 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,4 mg |
Vitamine K1 | 1,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.