Ingrediënten

4 personen
  • 3 rijpe bananen
  • 200 gram aardbeien of frambozen, 2 kiwi’s, 1 mango

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 41 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Pel de bananen en snijd ze in plakken. Verpak ze in een diepvrieszakje en laat de bananen in de diepvries in 2 uur bevriezen.
  2. Maak het andere fruit schoon, houd wat mooie stukje achter voor garnering. Snijd de rest in stukken.
  3. Doe de plakjes bevroren banaan in een hoge kom en voeg het andere fruit toe. Pureer het fruit met de staafmixer snel tot een gladde puree.
  4. Verdeel over 4 coupes en garneer met het achtergehouden fruit.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 84 kcal
Koolhydraten 17,6 gr
Vetten 0,2 gr
Vezels 2 gr
Eiwitten 1,2 gr
Verzadigd vet 0,1 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet
Meerv. onv. vet 0,1 gr
Cholesterol
Suikers 14,2 gr
Zout 0,01 gr
Calcium 12 mg
Magnesium 27,5 mg
Fosfor 35,5 mg
Kalium 372 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 1,9 µg
Koper 0,09 mg
Zink 0,25 mg
Seleen 3 µg
Vitamine A 4,3 µg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,04 mg
Vitamine B3 0,8 mg
Vitamine B6 0,246 mg
Foliumzuur 39 µg
Vitamine B12
Vitamine C 36 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,4 mg
Vitamine K1 1,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu