Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 0.5 rode peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- 200 gram kippendijfilet
- 1 perssinaasappel
- 400 gram winterwortel
- 1 dunne prei
- 150 gram diepvries doperwtjes
- 0.5 eetlepel sesamzaad
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 45 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Wrijf het stukje peper zonder de pitjes fijn. Meng er de gember, het citroensap en de olie door.
- Snijd de kip in repen en schep het mengsel erdoor. Laat de kip afgedekt 10 minuten in de koelkast marineren.
- Pers de sinaasappel uit.
- Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
- Meng het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even weg.
- Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
- Leg de prei in een stoommandje of zeef en schik de kip erop.
- Breng in een pan water aan de kook en plaats het stoommandje of de zeef erop. Stoom de kip met de prei 10 minuten.
- Voeg de doperwtjes toe en stoom het geheel in nog eens 5 minuten verder gaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en strooi het over de kip met groente.
- Geef de rijst en de wortelsalade erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 663 kcal |
Koolhydraten | 82,7 gr |
Vetten | 13,5 gr |
Vezels | 14,1 gr |
Eiwitten | 45 gr |
Verzadigd vet | 3,4 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 4,1 gr |
Meerv. onv. vet | 4,7 gr |
Cholesterol | 89 mg |
Suikers | 13,5 gr |
Zout | 0,31 gr |
Calcium | 151,7 mg |
Magnesium | 210,8 mg |
Fosfor | 740,1 mg |
Kalium | 1549 mg |
Ijzer | 4 mg |
Jodium | 20,8 µg |
Koper | 0,46 mg |
Zink | 2,76 mg |
Seleen | 26,4 µg |
Vitamine A | 1457,6 µg |
Vitamine B1 | 0,65 mg |
Vitamine B2 | 0,27 mg |
Vitamine B3 | 17,8 mg |
Vitamine B6 | 1,209 mg |
Foliumzuur | 165,7 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 48,2 mg |
Vitamine D | 0,2 µg |
Vitamine E | 5,2 mg |
Vitamine K1 | 52,1 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.