Terug

Havermoutpannenkoekjes

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 75 gram havermout
  • 2 rijpe bananen
  • mespunt kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 3.5 eetlepels halfvolle melk
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 200 gram fruit, bijv. aardbeien, bessen, frambozen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 58 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Doe de havermout in een hoge kom en mix met de staafmixer de vlokken klein.
  2. Voeg de bananen in stukken toe en pureer dit met de staafmixer.
  3. Voeg wat kaneel, het bakpoeder en de eieren toe en pureer kort met de staafmixer. Voeg wat melk toe tot er een dik beslag is ontstaan.
  4. Verwarm een beetje margarine in een koekenpan met een anti aanbak bodem. Schep 4 hoopjes van het beslag in de pan en strijk een beetje glad. Bak de pannenkoekjes in ca. 6 minuten aan beide zijden gaar en lichtbruin.
  5. Bak de rest van het beslag.
  6. Was het fruit en laat het goed uitlekken.
  7. Verdeel de pannenkoekjes over 4 borden en schep het fruit erop.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 224 kcal
Koolhydraten 28,7 gr
Vetten 8 gr
Vezels 3,4 gr
Eiwitten 7 gr
Verzadigd vet 1,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 3 gr
Meerv. onv. vet 2,7 gr
Cholesterol 93,5 mg
Suikers 13,5 gr
Zout 0,12 gr
Calcium 62,8 mg
Magnesium 54,5 mg
Fosfor 179 mg
Kalium 449,9 mg
Ijzer 2,1 mg
Jodium 12,2 µg
Koper 0,14 mg
Zink 1,26 mg
Seleen 9,2 µg
Vitamine A 99,1 µg
Vitamine B1 0,18 mg
Vitamine B2 0,15 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,273 mg
Foliumzuur 65,1 µg
Vitamine B12 0,43 µg
Vitamine C 35,5 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 3 mg
Vitamine K1 2 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu