Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 blik witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- citroensap
- oregano, peper
- 0.5 komkommer
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 1 groene en 1 gele paprika
- 1 little gem of klein slakropje
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 40 gram verse geitenkaas
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 160 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Spoel de witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken.
- Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
- Voeg de olijfolie, citroensap, oregano en royaal peper toe en klop er een dressing van.
- Meng de dressing door de bonen en laat dit een half uurtje staan.
- Maak de groente schoon. Snijd de komkommer in dunne plakken, de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de sla in repen.
- Halveer de olijven.
- Meng de groente en olijven door de witte bonen en verkruimel de geitenkaas erover.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 499 kcal |
Koolhydraten | 48,5 gr |
Vetten | 17,9 gr |
Vezels | 25,3 gr |
Eiwitten | 23,3 gr |
Verzadigd vet | 4,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 9,2 gr |
Meerv. onv. vet | 2,7 gr |
Cholesterol | 10 mg |
Suikers | 12,1 gr |
Zout | 1,34 gr |
Calcium | 274,3 mg |
Magnesium | 133,1 mg |
Fosfor | 433,5 mg |
Kalium | 1560 mg |
Ijzer | 8,7 mg |
Jodium | 10,5 µg |
Koper | 0,79 mg |
Zink | 3,31 mg |
Seleen | 10,7 µg |
Vitamine A | 88,1 µg |
Vitamine B1 | 0,32 mg |
Vitamine B2 | 0,23 mg |
Vitamine B3 | 2,6 mg |
Vitamine B6 | 0,538 mg |
Foliumzuur | 152,9 µg |
Vitamine B12 | 0,06 µg |
Vitamine C | 186,6 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 5 mg |
Vitamine K1 | 67 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.