Terug

Griekse witte bonensalade (salata fasoli)

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 blik witte (cannellini)bonen (uitlekgewicht ca. 500 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • oregano, peper
  • 0.5 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 groene en 1 gele paprika
  • 1 little gem of klein slakropje
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 40 gram verse geitenkaas

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 160 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Spoel de witte bonen in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken.
  2. Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
  3. Voeg de olijfolie, citroensap, oregano en royaal peper toe en klop er een dressing van.
  4. Meng de dressing door de bonen en laat dit een half uurtje staan.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de komkommer in dunne plakken, de tomaten in parten, de ui in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de sla in repen.
  6. Halveer de olijven.
  7. Meng de groente en olijven door de witte bonen en verkruimel de geitenkaas erover.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 499 kcal
Koolhydraten 48,5 gr
Vetten 17,9 gr
Vezels 25,3 gr
Eiwitten 23,3 gr
Verzadigd vet 4,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 9,2 gr
Meerv. onv. vet 2,7 gr
Cholesterol 10 mg
Suikers 12,1 gr
Zout 1,34 gr
Calcium 274,3 mg
Magnesium 133,1 mg
Fosfor 433,5 mg
Kalium 1560 mg
Ijzer 8,7 mg
Jodium 10,5 µg
Koper 0,79 mg
Zink 3,31 mg
Seleen 10,7 µg
Vitamine A 88,1 µg
Vitamine B1 0,32 mg
Vitamine B2 0,23 mg
Vitamine B3 2,6 mg
Vitamine B6 0,538 mg
Foliumzuur 152,9 µg
Vitamine B12 0,06 µg
Vitamine C 186,6 mg
Vitamine D
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 67 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu