Terug

Bietensalade met waterkers

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 6 aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 0.5 citroen
  • peper
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 30 gram waterkers of veldsla
  • 2 rundertartaartjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 151 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    balansdag
    eiwitrijk
    caloriearm
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Stroop het vel van de bietjes. Snijd de bietjes in smalle reepjes.
  3. Boen de halve citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroenhelft uit.
  4. Schep wat geraspte citroenschil, citroensap en peper door de bieten.
  5. Roer de zuivelspread met de yoghurt glad.
  6. Was de waterkers en laat het goed uitlekken.
  7. Verdeel de waterkers over een schaal en schep de bietjes erop. Schep het zuivelmengsel erop.
  8. Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
  9. Serveer de aardappelen en de tartaartjes bij de bietensalade.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 499 kcal
Koolhydraten 50,7 gr
Vetten 17,1 gr
Vezels 10,2 gr
Eiwitten 30,2 gr
Verzadigd vet 5 gr
Trans vet 0,2 gr
Enkelv. onv. vet 6,1 gr
Meerv. onv. vet 4,5 gr
Cholesterol 49,4 mg
Suikers 11,2 gr
Zout 0,73 gr
Calcium 124,1 mg
Magnesium 102,7 mg
Fosfor 397,1 mg
Kalium 1975,3 mg
Ijzer 4,7 mg
Jodium 11,5 µg
Koper 0,45 mg
Zink 6,35 mg
Seleen 8,5 µg
Vitamine A 158,1 µg
Vitamine B1 0,3 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 7 mg
Vitamine B6 0,827 mg
Foliumzuur 98,6 µg
Vitamine B12 2,11 µg
Vitamine C 43,8 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 3,6 mg
Vitamine K1 27,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu