Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 500 gram gare rode bietjes
- 0.5 citroen
- peper
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 30 gram waterkers of veldsla
- 2 rundertartaartjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 151 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
- Stroop het vel van de bietjes. Snijd de bietjes in smalle reepjes.
- Boen de halve citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroenhelft uit.
- Schep wat geraspte citroenschil, citroensap en peper door de bieten.
- Roer de zuivelspread met de yoghurt glad.
- Was de waterkers en laat het goed uitlekken.
- Verdeel de waterkers over een schaal en schep de bietjes erop. Schep het zuivelmengsel erop.
- Bestrooi de tartaartjes met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten bruin.
- Serveer de aardappelen en de tartaartjes bij de bietensalade.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 499 kcal |
Koolhydraten | 50,7 gr |
Vetten | 17,1 gr |
Vezels | 10,2 gr |
Eiwitten | 30,2 gr |
Verzadigd vet | 5 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 6,1 gr |
Meerv. onv. vet | 4,5 gr |
Cholesterol | 49,4 mg |
Suikers | 11,2 gr |
Zout | 0,73 gr |
Calcium | 124,1 mg |
Magnesium | 102,7 mg |
Fosfor | 397,1 mg |
Kalium | 1975,3 mg |
Ijzer | 4,7 mg |
Jodium | 11,5 µg |
Koper | 0,45 mg |
Zink | 6,35 mg |
Seleen | 8,5 µg |
Vitamine A | 158,1 µg |
Vitamine B1 | 0,3 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 7 mg |
Vitamine B6 | 0,827 mg |
Foliumzuur | 98,6 µg |
Vitamine B12 | 2,11 µg |
Vitamine C | 43,8 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 3,6 mg |
Vitamine K1 | 27,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.