Fout

Ingrediënten
2 personen
- 175 gram volkoren pasta, bijv. penne
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 300 gram broccoli
- 1 winterwortel
- 200 gram gestoomde makreel
- peper
- citroensap
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 32 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesklimaatkanjer
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de mierikswortel door de yoghurt.
- Laat de pasta goed uitlekken en meng de yoghurt erdoor. Laat de pasta afkoelen.
- Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
- Meng de groente door de pasta.
- Verdeel de makreel in stukjes en meng ze door de salade.
- Maak op smaak met peper en wat citroensap.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 693 kcal |
Koolhydraten | 65,2 gr |
Vetten | 28,7 gr |
Vezels | 12,4 gr |
Eiwitten | 37,1 gr |
Verzadigd vet | 6,2 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 11,7 gr |
Meerv. onv. vet | 8,2 gr |
Cholesterol | 72,6 mg |
Suikers | 6,3 gr |
Zout | 0,77 gr |
Calcium | 148,6 mg |
Magnesium | 163,1 mg |
Fosfor | 724,7 mg |
Kalium | 1496,5 mg |
Ijzer | 5,7 mg |
Jodium | 123,3 µg |
Koper | 0,64 mg |
Zink | 4,11 mg |
Seleen | 51,7 µg |
Vitamine A | 853,9 µg |
Vitamine B1 | 0,61 mg |
Vitamine B2 | 0,59 mg |
Vitamine B3 | 16,5 mg |
Vitamine B6 | 0,715 mg |
Foliumzuur | 132,7 µg |
Vitamine B12 | 6,06 µg |
Vitamine C | 55 mg |
Vitamine D | 4,3 µg |
Vitamine E | 4,6 mg |
Vitamine K1 | 202,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.