Terug

Pastasalade met broccoli en makreel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 175 gram volkoren pasta, bijv. penne
  • 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 300 gram broccoli
  • 1 winterwortel
  • 200 gram gestoomde makreel
  • peper
  • citroensap

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 32 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    klimaatkanjer

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Roer de mierikswortel door de yoghurt.
  3. Laat de pasta goed uitlekken en meng de yoghurt erdoor. Laat de pasta afkoelen.
  4. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
  5. Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
  6. Meng de groente door de pasta.
  7. Verdeel de makreel in stukjes en meng ze door de salade.
  8. Maak op smaak met peper en wat citroensap.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 693 kcal
Koolhydraten 65,2 gr
Vetten 28,7 gr
Vezels 12,4 gr
Eiwitten 37,1 gr
Verzadigd vet 6,2 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 11,7 gr
Meerv. onv. vet 8,2 gr
Cholesterol 72,6 mg
Suikers 6,3 gr
Zout 0,77 gr
Calcium 148,6 mg
Magnesium 163,1 mg
Fosfor 724,7 mg
Kalium 1496,5 mg
Ijzer 5,7 mg
Jodium 123,3 µg
Koper 0,64 mg
Zink 4,11 mg
Seleen 51,7 µg
Vitamine A 853,9 µg
Vitamine B1 0,61 mg
Vitamine B2 0,59 mg
Vitamine B3 16,5 mg
Vitamine B6 0,715 mg
Foliumzuur 132,7 µg
Vitamine B12 6,06 µg
Vitamine C 55 mg
Vitamine D 4,3 µg
Vitamine E 4,6 mg
Vitamine K1 202,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu