Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 ui
- 100 gram runderpoelet (ribbesoep)
- 2 pimentkorrels
- 1 (vers) laurierblaadje
- 1 kipfilet
- 5 takjes bladselderij
- 1 grote bakbanaan
- 100 gram oker (okra)
- 100 gram tajerblad
- 100 gram antroewa
- 125 gram zilvervliesrijst
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 3113 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdagcaloriearmbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Breng 2 liter water met het rundvlees, de pimentkorrels en de laurierblaadjes aan de kook. Trek er in 3 uur de bouillon van. Als je dit in een snelkookpan doet, is de bereidingstijd korter.
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Pel de ui en snijd hem in snippers.
- Was de selderij.
- Doe de kipfilet, de ui en de selderij bij de bouillon en breng aan de kook.
- Pel de bakbanaan en snijd hem in stukken.
- Kook de banaan ongeveer 12 minuten.
- Laat de bananen afkoelen, prak hem en maak er balletjes (tom tom) van.
- Was de oker, het tajerblad en de antroewa. Snijd de oker in stukken, het tajerblad in repen en de antroewa in blokjes.
- Doe de groente bij de bouillon en kook de soep nog ongeveer 30 tot 45 minuten.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de soep met de tom tom en een kommetje rijst.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 708 kcal |
| Koolhydraten | 116,5 gr |
| Vetten | 5,8 gr |
| Vezels | 10,6 gr |
| Eiwitten | 42,1 gr |
| Verzadigd vet | 1,7 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 1,5 gr |
| Meerv. onv. vet | 1,3 gr |
| Cholesterol | 71,1 mg |
| Suikers | 33,2 gr |
| Zout | 0,37 gr |
| Calcium | 254,4 mg |
| Magnesium | 248 mg |
| Fosfor | 647,1 mg |
| Kalium | 2157,6 mg |
| Ijzer | 4,7 mg |
| Jodium | 16,8 µg |
| Koper | 0,45 mg |
| Zink | 4,34 mg |
| Seleen | 27 µg |
| Vitamine A | 464,3 µg |
| Vitamine B1 | 0,49 mg |
| Vitamine B2 | 0,57 mg |
| Vitamine B3 | 14,9 mg |
| Vitamine B6 | 1,567 mg |
| Foliumzuur | 115,7 µg |
| Vitamine B12 | 1,11 µg |
| Vitamine C | 48,2 mg |
| Vitamine D | 0,4 µg |
| Vitamine E | 2,5 mg |
| Vitamine K1 | 97,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.