Terug

Rundvlees met wintergroente

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 250 gram runderlappen
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • tijm
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • stuk koolraap
  • stuk knolselderij
  • 6 aardappelen

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 268 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met peper.
  2. Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
  3. Bak de tomatenpuree kort mee.
  4. Voeg 200 ml heet water en wat tijm toe en stoof het vlees 1 uur.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de wortel in plakken en de koolraap en knolselderij in flinke blokken.
  6. Doe de groente bij het vlees en stoof het in nog eens 20 minuten gaar.
  7. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar en geef ze bij de stoofpot.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 552 kcal
Koolhydraten 54,7 gr
Vetten 18,4 gr
Vezels 15,2 gr
Eiwitten 34,5 gr
Verzadigd vet 4,8 gr
Trans vet 0,4 gr
Enkelv. onv. vet 7,2 gr
Meerv. onv. vet 4,8 gr
Cholesterol 77,7 mg
Suikers 13 gr
Zout 0,66 gr
Calcium 256,1 mg
Magnesium 115 mg
Fosfor 501,1 mg
Kalium 2283,3 mg
Ijzer 7,4 mg
Jodium 13,7 µg
Koper 0,43 mg
Zink 9,67 mg
Seleen 15,5 µg
Vitamine A 1114,5 µg
Vitamine B1 0,33 mg
Vitamine B2 0,4 mg
Vitamine B3 8,4 mg
Vitamine B6 1,027 mg
Foliumzuur 130 µg
Vitamine B12 3,64 µg
Vitamine C 46,4 mg
Vitamine D 1,3 µg
Vitamine E 5 mg
Vitamine K1 102,8 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu