Fout

Ingrediënten
2 personen
- 250 gram runderlappen
- peper
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
- tijm
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 winterwortel
- stuk koolraap
- stuk knolselderij
- 6 aardappelen
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 268 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine aan alle kanten bruin.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg 200 ml heet water en wat tijm toe en stoof het vlees 1 uur.
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de bleekselderij in boogjes, de wortel in plakken en de koolraap en knolselderij in flinke blokken.
- Doe de groente bij het vlees en stoof het in nog eens 20 minuten gaar.
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar en geef ze bij de stoofpot.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 552 kcal |
Koolhydraten | 54,7 gr |
Vetten | 18,4 gr |
Vezels | 15,2 gr |
Eiwitten | 34,5 gr |
Verzadigd vet | 4,8 gr |
Trans vet | 0,4 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,2 gr |
Meerv. onv. vet | 4,8 gr |
Cholesterol | 77,7 mg |
Suikers | 13 gr |
Zout | 0,66 gr |
Calcium | 256,1 mg |
Magnesium | 115 mg |
Fosfor | 501,1 mg |
Kalium | 2283,3 mg |
Ijzer | 7,4 mg |
Jodium | 13,7 µg |
Koper | 0,43 mg |
Zink | 9,67 mg |
Seleen | 15,5 µg |
Vitamine A | 1114,5 µg |
Vitamine B1 | 0,33 mg |
Vitamine B2 | 0,4 mg |
Vitamine B3 | 8,4 mg |
Vitamine B6 | 1,027 mg |
Foliumzuur | 130 µg |
Vitamine B12 | 3,64 µg |
Vitamine C | 46,4 mg |
Vitamine D | 1,3 µg |
Vitamine E | 5 mg |
Vitamine K1 | 102,8 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.