Fout

Ingrediënten
2 personen
- 175 gram volkoren noedels
- 1 prei
- 1 paprika
- 100 gram taugé
- 250 gram (kastanje)champignons
- 200 gram kalkoenfilet
- peper
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 eetlepels ketjap manis
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 181 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van melk
Bereiding
- Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
- Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
- Was de taugé en laat de groente uitlekken.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
- Roerbak de prei en de paprika enkele minuten mee.
- Voeg de champignons toe en roerbak ze even mee.
- Schep de uitgelekte noedels en de taugé erdoor en warm het gerecht goed door.
- Maak op smaak met het gemberpoeder en de ketjap.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 545 kcal |
Koolhydraten | 70,5 gr |
Vetten | 8,5 gr |
Vezels | 9,4 gr |
Eiwitten | 42 gr |
Verzadigd vet | 1,7 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 2,6 gr |
Meerv. onv. vet | 3,2 gr |
Cholesterol | 60 mg |
Suikers | 14,3 gr |
Zout | 1,34 gr |
Calcium | 82,6 mg |
Magnesium | 156,2 mg |
Fosfor | 696,8 mg |
Kalium | 1259,4 mg |
Ijzer | 6,4 mg |
Jodium | 9,4 µg |
Koper | 0,92 mg |
Zink | 4,1 mg |
Seleen | 27,3 µg |
Vitamine A | 33,9 µg |
Vitamine B1 | 0,61 mg |
Vitamine B2 | 0,59 mg |
Vitamine B3 | 20,1 mg |
Vitamine B6 | 1,302 mg |
Foliumzuur | 85,8 µg |
Vitamine B12 | 1,41 µg |
Vitamine C | 41,2 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 3,3 mg |
Vitamine K1 | 10,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.