Terug

Mie met kalkoen en champignons

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 175 gram volkoren noedels
  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 100 gram taugé
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 200 gram kalkoenfilet
  • peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 eetlepels ketjap manis

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 181 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
  4. Was de taugé en laat de groente uitlekken.
  5. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  6. Snijd de kalkoen in blokjes en bestrooi ze met wat peper.
  7. Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kalkoen in 5 minuten gaar en bruin.
  8. Roerbak de prei en de paprika enkele minuten mee.
  9. Voeg de champignons toe en roerbak ze even mee.
  10. Schep de uitgelekte noedels en de taugé erdoor en warm het gerecht goed door.
  11. Maak op smaak met het gemberpoeder en de ketjap.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 545 kcal
Koolhydraten 70,5 gr
Vetten 8,5 gr
Vezels 9,4 gr
Eiwitten 42 gr
Verzadigd vet 1,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,6 gr
Meerv. onv. vet 3,2 gr
Cholesterol 60 mg
Suikers 14,3 gr
Zout 1,34 gr
Calcium 82,6 mg
Magnesium 156,2 mg
Fosfor 696,8 mg
Kalium 1259,4 mg
Ijzer 6,4 mg
Jodium 9,4 µg
Koper 0,92 mg
Zink 4,1 mg
Seleen 27,3 µg
Vitamine A 33,9 µg
Vitamine B1 0,61 mg
Vitamine B2 0,59 mg
Vitamine B3 20,1 mg
Vitamine B6 1,302 mg
Foliumzuur 85,8 µg
Vitamine B12 1,41 µg
Vitamine C 41,2 mg
Vitamine D
Vitamine E 3,3 mg
Vitamine K1 10,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu