Terug

Rauwkost met paprikadip

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 halve walnoten
  • 0.5 eetlepel olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • citroensap
  • stuk komkommer
  • 6 radijsjes
  • 1 bospeen
  • stuk rettich

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Voorgerecht
  • Bekeken 78 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
  2. Bak de paprika in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er over. Bak de walnoten kort mee.
  3. Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met gerookt paprikapoeder en wat citroensap.
  4. Was de groente en snijd de komkommer, de bospeen en de rettich in repen. Leg de groente op een bord en geef de paprikadip er bij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 95 kcal
Koolhydraten 7,4 gr
Vetten 5,6 gr
Vezels 2,5 gr
Eiwitten 2,4 gr
Verzadigd vet 0,7 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 2,3 gr
Meerv. onv. vet 2,2 gr
Cholesterol
Suikers 5,7 gr
Zout 0,06 gr
Calcium 44,8 mg
Magnesium 22,8 mg
Fosfor 77,1 mg
Kalium 434,7 mg
Ijzer 2,4 mg
Jodium 3,3 µg
Koper 0,1 mg
Zink 0,77 mg
Seleen 1 µg
Vitamine A 142,7 µg
Vitamine B1 0,08 mg
Vitamine B2 0,08 mg
Vitamine B3 0,9 mg
Vitamine B6 0,223 mg
Foliumzuur 56,7 µg
Vitamine B12
Vitamine C 65,3 mg
Vitamine D
Vitamine E 2,1 mg
Vitamine K1 16,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu