Fout
Ingrediënten
2 personen
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 halve walnoten
- 0.5 eetlepel olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- citroensap
- stuk komkommer
- 6 radijsjes
- 1 bospeen
- stuk rettich
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 78 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.
- Bak de paprika in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er over. Bak de walnoten kort mee.
- Pureer dit met een staafmixer of in de keukenmachine fijn. Maak de puree op smaak met gerookt paprikapoeder en wat citroensap.
- Was de groente en snijd de komkommer, de bospeen en de rettich in repen. Leg de groente op een bord en geef de paprikadip er bij.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 95 kcal |
| Koolhydraten | 7,4 gr |
| Vetten | 5,6 gr |
| Vezels | 2,5 gr |
| Eiwitten | 2,4 gr |
| Verzadigd vet | 0,7 gr |
| Trans vet | |
| Enkelv. onv. vet | 2,3 gr |
| Meerv. onv. vet | 2,2 gr |
| Cholesterol | |
| Suikers | 5,7 gr |
| Zout | 0,06 gr |
| Calcium | 44,8 mg |
| Magnesium | 22,8 mg |
| Fosfor | 77,1 mg |
| Kalium | 434,7 mg |
| Ijzer | 2,4 mg |
| Jodium | 3,3 µg |
| Koper | 0,1 mg |
| Zink | 0,77 mg |
| Seleen | 1 µg |
| Vitamine A | 142,7 µg |
| Vitamine B1 | 0,08 mg |
| Vitamine B2 | 0,08 mg |
| Vitamine B3 | 0,9 mg |
| Vitamine B6 | 0,223 mg |
| Foliumzuur | 56,7 µg |
| Vitamine B12 | |
| Vitamine C | 65,3 mg |
| Vitamine D | |
| Vitamine E | 2,1 mg |
| Vitamine K1 | 16,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.