Fout

Ingrediënten
4 personen
- 1 rode ui
- stukje prei
- 250 gram kleine tomaatjes in drie kleuren
- 2 eetlepels olijfolie
- tijm, peper
- 4 pappadums (pakje à 10 stuks, Patak’s; supermarkt)
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Voorgerecht
- Bekeken 186 x
- Labels
-
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem klein.
- Snijd de prei in dunne ringen en was ze goed.
- Was de tomaatjes. Halveer eventueel grotere tomaatjes.
- Fruit de ui in de olie glazig. Bak de tomaatjes en de prei kort mee en maak het op smaak met wat tijm en peper.
- Bestrijk de pappadums aan beide kanten met een kwastje met wat olie. Verwarm één voor één de pappadums in de magnetron op ca. 700 Watt tot ze mooi gerezen en heet zijn.
- Leg ze op borden en schep het tomatenmengsel erin.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 110 kcal |
Koolhydraten | 9,5 gr |
Vetten | 6,8 gr |
Vezels | 1,8 gr |
Eiwitten | 1,7 gr |
Verzadigd vet | 1,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 4,2 gr |
Meerv. onv. vet | 0,7 gr |
Cholesterol | |
Suikers | 2,4 gr |
Zout | 0,11 gr |
Calcium | 39,7 mg |
Magnesium | 13,8 mg |
Fosfor | 31,9 mg |
Kalium | 191,4 mg |
Ijzer | 1,2 mg |
Jodium | 1,9 µg |
Koper | 0,07 mg |
Zink | 0,3 mg |
Seleen | 0,6 µg |
Vitamine A | 23,1 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,02 mg |
Vitamine B3 | 0,6 mg |
Vitamine B6 | 0,073 mg |
Foliumzuur | 19,8 µg |
Vitamine B12 | |
Vitamine C | 9,1 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 0,9 mg |
Vitamine K1 | 17,6 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.