Terug

Warme pappadum met drie kleuren tomaatjes

Recept foto

Ingrediënten

4 personen
  • 1 rode ui
  • stukje prei
  • 250 gram kleine tomaatjes in drie kleuren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tijm, peper
  • 4 pappadums (pakje à 10 stuks, Patak’s; supermarkt)

Recept informatie

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Snijd de prei in dunne ringen en was ze goed.
  3. Was de tomaatjes. Halveer eventueel grotere tomaatjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig. Bak de tomaatjes en de prei kort mee en maak het op smaak met wat tijm en peper.
  5. Bestrijk de pappadums aan beide kanten met een kwastje met wat olie. Verwarm één voor één de pappadums in de magnetron op ca. 700 Watt tot ze mooi gerezen en heet zijn.
  6. Leg ze op borden en schep het tomatenmengsel erin.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 110 kcal
Koolhydraten 9,5 gr
Vetten 6,8 gr
Vezels 1,8 gr
Eiwitten 1,7 gr
Verzadigd vet 1,5 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 4,2 gr
Meerv. onv. vet 0,7 gr
Cholesterol
Suikers 2,4 gr
Zout 0,11 gr
Calcium 39,7 mg
Magnesium 13,8 mg
Fosfor 31,9 mg
Kalium 191,4 mg
Ijzer 1,2 mg
Jodium 1,9 µg
Koper 0,07 mg
Zink 0,3 mg
Seleen 0,6 µg
Vitamine A 23,1 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,02 mg
Vitamine B3 0,6 mg
Vitamine B6 0,073 mg
Foliumzuur 19,8 µg
Vitamine B12
Vitamine C 9,1 mg
Vitamine D
Vitamine E 0,9 mg
Vitamine K1 17,6 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu