Fout

Ingrediënten
4 personen
- 4 blaadjes gelatine
- 2 sinaasappels
- 500 gram magere vruchtenkwark zonder suiker sinaasappel
- 75 gram lange vingers
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 35 x
- Labels
-
Bereiding
- Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere geschilde helft in kleine stukjes.
- Breng het sinaasappelsap aan de kook. Neem dit van het vuur en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat het wat afkoelen en schep er wat geraspte sinaasappelschil en de stukjes sinaasappel door.
- Meng dit door de vruchtenkwark. Schep het mengsel in de vorm en laat de pudding afgedekt op een koele plaats in 4 uur opstijven.
- Houd de vorm kort in heet water. Stort de charlotte op een schaal.
- Plaats rondom de pudding de lange vingers, halveer ze eventueel. Maak de lange vingers vast met een lint.
- Snijd de overgebleven sinaasappel in dunne plakken. Snijd de plakken met of zonder schil in mooie stukjes.
- Garneer de pudding met de stukjes sinaasappel en eventueel nog wat geraspte sinaasappelschil.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 158 kcal |
Koolhydraten | 23,8 gr |
Vetten | 1,1 gr |
Vezels | 1,3 gr |
Eiwitten | 12,4 gr |
Verzadigd vet | 0,5 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | 38,8 mg |
Suikers | 16,8 gr |
Zout | 0,19 gr |
Calcium | 208,1 mg |
Magnesium | 24,4 mg |
Fosfor | 209 mg |
Kalium | 285,9 mg |
Ijzer | 0,4 mg |
Jodium | 22,4 µg |
Koper | 0,05 mg |
Zink | 0,93 mg |
Seleen | 6,3 µg |
Vitamine A | 24,6 µg |
Vitamine B1 | 0,09 mg |
Vitamine B2 | 0,29 mg |
Vitamine B3 | 0,5 mg |
Vitamine B6 | 0,053 mg |
Foliumzuur | 41,4 µg |
Vitamine B12 | 0,57 µg |
Vitamine C | 17,9 mg |
Vitamine D | 0,1 µg |
Vitamine E | 0,4 mg |
Vitamine K1 |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.