Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 kippenbouten
- kaneel
- peper
- citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 zoete aardappelen
- 1 Chinese kool
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 72 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.
- Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.
- Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.
- Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.
- Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 10 minuten gaar worden.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
- Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.
- Serveer de Chinese kool en de aardappel bij de kip.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 668 kcal |
Koolhydraten | 46,5 gr |
Vetten | 26,4 gr |
Vezels | 10,1 gr |
Eiwitten | 55,6 gr |
Verzadigd vet | 6,7 gr |
Trans vet | 0,3 gr |
Enkelv. onv. vet | 8,8 gr |
Meerv. onv. vet | 7,4 gr |
Cholesterol | 175 mg |
Suikers | 23,3 gr |
Zout | 0,82 gr |
Calcium | 338,2 mg |
Magnesium | 175,5 mg |
Fosfor | 582,9 mg |
Kalium | 1842 mg |
Ijzer | 6 mg |
Jodium | 23 µg |
Koper | 0,4 mg |
Zink | 4,51 mg |
Seleen | 47,3 µg |
Vitamine A | 1466,1 µg |
Vitamine B1 | 0,39 mg |
Vitamine B2 | 0,38 mg |
Vitamine B3 | 21,7 mg |
Vitamine B6 | 1,23 mg |
Foliumzuur | 198,2 µg |
Vitamine B12 | 0,5 µg |
Vitamine C | 82,9 mg |
Vitamine D | 0,8 µg |
Vitamine E | 5,4 mg |
Vitamine K1 | 69,3 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.