Terug

Kaneelkip uit de oven met zoete aardappel

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 2 kippenbouten
  • kaneel
  • peper
  • citroensap
  • 2 eetlepels olie
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 Chinese kool

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 72 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren
    vrij van melk

Bereiding

  1. Verwijder van de kip het vel en bestrooi het vlees met kaneel en wat peper.
  2. Druppel wat citroensap over de kip en laat dit afgedekt in de koelkast 1 uur intrekken.
  3. Warm de oven voor op 200 °C.
  4. Leg de kippenbouten in een ovenvaste schaal. Druppel er wat olie over.
  5. Bak de kip in het midden van de hete oven in 50 minuten gaar en bruin. Bedruip de kip af en toe met wat olie.
  6. Boen de zoete aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze in plakken.
  7. Laat de plakken aardappel in de oven bij de kip of in een bodempje water in 10 minuten gaar worden.
  8. Maak de Chinese kool schoon en snijd de groente in repen.
  9. Kook de Chinese kool in een bodempje water in 5 minuten gaar.
  10. Serveer de Chinese kool en de aardappel bij de kip.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 668 kcal
Koolhydraten 46,5 gr
Vetten 26,4 gr
Vezels 10,1 gr
Eiwitten 55,6 gr
Verzadigd vet 6,7 gr
Trans vet 0,3 gr
Enkelv. onv. vet 8,8 gr
Meerv. onv. vet 7,4 gr
Cholesterol 175 mg
Suikers 23,3 gr
Zout 0,82 gr
Calcium 338,2 mg
Magnesium 175,5 mg
Fosfor 582,9 mg
Kalium 1842 mg
Ijzer 6 mg
Jodium 23 µg
Koper 0,4 mg
Zink 4,51 mg
Seleen 47,3 µg
Vitamine A 1466,1 µg
Vitamine B1 0,39 mg
Vitamine B2 0,38 mg
Vitamine B3 21,7 mg
Vitamine B6 1,23 mg
Foliumzuur 198,2 µg
Vitamine B12 0,5 µg
Vitamine C 82,9 mg
Vitamine D 0,8 µg
Vitamine E 5,4 mg
Vitamine K1 69,3 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu