Terug

Stoere groentegrill

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 1 courgette
  • 3 tomaten
  • 1 smalle aubergine
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 600 gram aardappelen
  • 200 gram scholfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 45 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    eiwitrijk
    met weinig zout
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    vrij van gluten
    vrij van ei
    geschikt voor zwangeren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de courgette, de tomaten en de aubergine in plakken en de uien in ringen.
  4. Bestrijk een ovenschaal met een beetje olie.
  5. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de plakken aubergine in de koekenpan aan beide kanten in totaal ongeveer 5 minuten.
  6. Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de olie erdoor.
  7. Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat rechtop in de ovenschaal, zodat je van bovenaf streepjes groenten ziet.
  8. Knip de rozemarijn in stukken en zet de takjes in de ovenschaal tussen de groenten. Laat de groenten in ongeveer 30 minuten in de hete oven gaar worden.
  9. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  10. Bestrooi de vis met peper.
  11. Bak de vis in de hete margarine in 8 minuten gaar.
  12. Breng de melk aan de kook.
  13. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  14. Serveer de vis en de aardappelpuree bij de groentegrill.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 613 kcal
Koolhydraten 62,6 gr
Vetten 24,5 gr
Vezels 10,7 gr
Eiwitten 30,1 gr
Verzadigd vet 4,3 gr
Trans vet 0,1 gr
Enkelv. onv. vet 11,2 gr
Meerv. onv. vet 6,3 gr
Cholesterol 3,2 mg
Suikers 12,7 gr
Zout 0,41 gr
Calcium 235,6 mg
Magnesium 130,9 mg
Fosfor 472,1 mg
Kalium 2193,4 mg
Ijzer 4,2 mg
Jodium 52,6 µg
Koper 0,35 mg
Zink 2,67 mg
Seleen 63,9 µg
Vitamine A 180,7 µg
Vitamine B1 0,56 mg
Vitamine B2 0,78 mg
Vitamine B3 6,9 mg
Vitamine B6 1,016 mg
Foliumzuur 157,9 µg
Vitamine B12 1,23 µg
Vitamine C 51,2 mg
Vitamine D 2,8 µg
Vitamine E 5,7 mg
Vitamine K1 22,7 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu