Fout

Ingrediënten
2 personen
- 1 courgette
- 3 tomaten
- 1 smalle aubergine
- 1 rode ui
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
- 600 gram aardappelen
- 200 gram scholfilet
- peper, nootmuskaat
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 45 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangeren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de courgette, de tomaten en de aubergine in plakken en de uien in ringen.
- Bestrijk een ovenschaal met een beetje olie.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de plakken aubergine in de koekenpan aan beide kanten in totaal ongeveer 5 minuten.
- Doe de plakjes courgette in een kom en meng de rest van de olie erdoor.
- Zet om en om de plakjes aubergine, rode ui, courgette en tomaat rechtop in de ovenschaal, zodat je van bovenaf streepjes groenten ziet.
- Knip de rozemarijn in stukken en zet de takjes in de ovenschaal tussen de groenten. Laat de groenten in ongeveer 30 minuten in de hete oven gaar worden.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Bestrooi de vis met peper.
- Bak de vis in de hete margarine in 8 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Serveer de vis en de aardappelpuree bij de groentegrill.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 613 kcal |
Koolhydraten | 62,6 gr |
Vetten | 24,5 gr |
Vezels | 10,7 gr |
Eiwitten | 30,1 gr |
Verzadigd vet | 4,3 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 11,2 gr |
Meerv. onv. vet | 6,3 gr |
Cholesterol | 3,2 mg |
Suikers | 12,7 gr |
Zout | 0,41 gr |
Calcium | 235,6 mg |
Magnesium | 130,9 mg |
Fosfor | 472,1 mg |
Kalium | 2193,4 mg |
Ijzer | 4,2 mg |
Jodium | 52,6 µg |
Koper | 0,35 mg |
Zink | 2,67 mg |
Seleen | 63,9 µg |
Vitamine A | 180,7 µg |
Vitamine B1 | 0,56 mg |
Vitamine B2 | 0,78 mg |
Vitamine B3 | 6,9 mg |
Vitamine B6 | 1,016 mg |
Foliumzuur | 157,9 µg |
Vitamine B12 | 1,23 µg |
Vitamine C | 51,2 mg |
Vitamine D | 2,8 µg |
Vitamine E | 5,7 mg |
Vitamine K1 | 22,7 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.