Fout

Ingrediënten
2 personen
- 2 kiwi's of 100 gram aardbeien, frambozen
- 150 ml magere vla met zoetstof
- 150 ml halfvolle yoghurt
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Nagerecht
- Bekeken 125 x
- Labels
-
geen varkensvleesbij verhoogd cholesterolbij diabetesgeschikt voor zwangerenvegetarisch
Bereiding
- Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Halveer ze.
- Verdeel de vla over 2 glazen. Leg er wat kiwi op.
- Schenk de yoghurt erop en verdeel de rest van het fruit er over.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 119 kcal |
Koolhydraten | 17,5 gr |
Vetten | 1,7 gr |
Vezels | 2 gr |
Eiwitten | 6,4 gr |
Verzadigd vet | 0,8 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 0,3 gr |
Meerv. onv. vet | 0,2 gr |
Cholesterol | 3 mg |
Suikers | 14,2 gr |
Zout | 0,23 gr |
Calcium | 193,5 mg |
Magnesium | 24,8 mg |
Fosfor | 128,3 mg |
Kalium | 402,8 mg |
Ijzer | 0,5 mg |
Jodium | 19 µg |
Koper | 0,11 mg |
Zink | 0,78 mg |
Seleen | 2,3 µg |
Vitamine A | 14,3 µg |
Vitamine B1 | 0,05 mg |
Vitamine B2 | 0,31 mg |
Vitamine B3 | 0,4 mg |
Vitamine B6 | 0,094 mg |
Foliumzuur | 33,9 µg |
Vitamine B12 | 0,53 µg |
Vitamine C | 61,5 mg |
Vitamine D | |
Vitamine E | 1,1 mg |
Vitamine K1 | 8,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.