Ingrediënten

2 personen
  • 2 kiwi's of 100 gram aardbeien, frambozen
  • 150 ml magere vla met zoetstof
  • 150 ml halfvolle yoghurt

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Nagerecht
  • Bekeken 125 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    bij verhoogd cholesterol
    bij diabetes
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch

Bereiding

  1. Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Halveer ze.
  2. Verdeel de vla over 2 glazen. Leg er wat kiwi op.
  3. Schenk de yoghurt erop en verdeel de rest van het fruit er over.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 119 kcal
Koolhydraten 17,5 gr
Vetten 1,7 gr
Vezels 2 gr
Eiwitten 6,4 gr
Verzadigd vet 0,8 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 0,3 gr
Meerv. onv. vet 0,2 gr
Cholesterol 3 mg
Suikers 14,2 gr
Zout 0,23 gr
Calcium 193,5 mg
Magnesium 24,8 mg
Fosfor 128,3 mg
Kalium 402,8 mg
Ijzer 0,5 mg
Jodium 19 µg
Koper 0,11 mg
Zink 0,78 mg
Seleen 2,3 µg
Vitamine A 14,3 µg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,31 mg
Vitamine B3 0,4 mg
Vitamine B6 0,094 mg
Foliumzuur 33,9 µg
Vitamine B12 0,53 µg
Vitamine C 61,5 mg
Vitamine D
Vitamine E 1,1 mg
Vitamine K1 8,4 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu