Fout
Ingrediënten
2 personen
- 600 gram aardappelen
- 150 gram tofu
- peper, paprikapoeder
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel slasaus
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 dunne winterwortel
- 3 struikjes witlof
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
- nootmuskaat
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 117 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenklimaatkanjervegetarisch
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper en paprikapoeder.
- Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappels in plakken en snijd de plakken in stukjes. Vang het sap op.
- Maak een dressing van het sinaasappelsap, de slasaus en de yoghurt.
- Maak de wortel schoon en rasp hem grof.
- Was de struikjes witlof en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de struikjes in smalle repen. Meng er direct de dressing door tegen het verkleuren.
- Meng de stukjes sinaasappel en de geraspte wortel door het witlof.
- Bak de tofu in de hete margarine zacht.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Serveer de aardappelpuree en de tofu bij de witlofsalade.
Voedingswaarde
| Nutriënt | Waarde portie |
|---|---|
| Calorieën | 547 kcal |
| Koolhydraten | 69,2 gr |
| Vetten | 19 gr |
| Vezels | 10,8 gr |
| Eiwitten | 19,5 gr |
| Verzadigd vet | 3,1 gr |
| Trans vet | 0,1 gr |
| Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
| Meerv. onv. vet | 8,7 gr |
| Cholesterol | 4,9 mg |
| Suikers | 20 gr |
| Zout | 0,27 gr |
| Calcium | 321,1 mg |
| Magnesium | 143,5 mg |
| Fosfor | 371,9 mg |
| Kalium | 1752,2 mg |
| Ijzer | 3,8 mg |
| Jodium | 20,7 µg |
| Koper | 0,43 mg |
| Zink | 2,62 mg |
| Seleen | 0,8 µg |
| Vitamine A | 449,2 µg |
| Vitamine B1 | 0,41 mg |
| Vitamine B2 | 0,25 mg |
| Vitamine B3 | 4,3 mg |
| Vitamine B6 | 0,709 mg |
| Foliumzuur | 134,9 µg |
| Vitamine B12 | 0,25 µg |
| Vitamine C | 93,2 mg |
| Vitamine D | 0,8 µg |
| Vitamine E | 4,2 mg |
| Vitamine K1 | 12,4 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.