Terug

Roerbakgerecht met prei, ei en cashewnoten

Recept foto

Ingrediënten

2 personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 3 eieren
  • 500 gram prei
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels cashewnoten

Recept informatie

  • Bron Voedingscentrum
  • Categorie Hoofdgerecht
  • Bekeken 61 x
  • Labels
  • geen varkensvlees
    met weinig zout
    bij diabetes
    vrij van gluten
    geschikt voor zwangeren
    vegetarisch
    vrij van melk

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in parten.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
  6. Doe het citroensap erbij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
  7. Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
  8. Hak de cashewnoten grof en strooi de noten erover. Serveer de rijst erbij.

Voedingswaarde

Nutriënt Waarde portie
Calorieën 589 kcal
Koolhydraten 65,5 gr
Vetten 24,8 gr
Vezels 7,9 gr
Eiwitten 22,1 gr
Verzadigd vet 5,6 gr
Trans vet
Enkelv. onv. vet 11,6 gr
Meerv. onv. vet 5,3 gr
Cholesterol 278,3 mg
Suikers 6,1 gr
Zout 0,32 gr
Calcium 145,3 mg
Magnesium 204 mg
Fosfor 582,7 mg
Kalium 960 mg
Ijzer 5,6 mg
Jodium 36 µg
Koper 0,67 mg
Zink 3,44 mg
Seleen 30 µg
Vitamine A 231,4 µg
Vitamine B1 0,44 mg
Vitamine B2 0,36 mg
Vitamine B3 6,2 mg
Vitamine B6 0,509 mg
Foliumzuur 164,4 µg
Vitamine B12 1,16 µg
Vitamine C 19,8 mg
Vitamine D 1,4 µg
Vitamine E 7,4 mg
Vitamine K1 20,9 µg

Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.

App menu