Fout

Ingrediënten
2 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 3 eieren
- 500 gram prei
- 2 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 2 theelepels citroensap
- 2 eetlepels cashewnoten
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 61 x
- Labels
-
geen varkensvleesmet weinig zoutbij diabetesvrij van glutengeschikt voor zwangerenvegetarischvrij van melk
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in parten.
- Maak de prei schoon en snijd de groente in ringen van ca. 2 cm.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin de prei met de kerrie en het gemberpoeder.
- Doe het citroensap erbij en de parten tomaat en roerbak het gerecht in enkele minuten gaar.
- Voeg de laatste minuut de parten ei toe en warm ze mee.
- Hak de cashewnoten grof en strooi de noten erover. Serveer de rijst erbij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 589 kcal |
Koolhydraten | 65,5 gr |
Vetten | 24,8 gr |
Vezels | 7,9 gr |
Eiwitten | 22,1 gr |
Verzadigd vet | 5,6 gr |
Trans vet | |
Enkelv. onv. vet | 11,6 gr |
Meerv. onv. vet | 5,3 gr |
Cholesterol | 278,3 mg |
Suikers | 6,1 gr |
Zout | 0,32 gr |
Calcium | 145,3 mg |
Magnesium | 204 mg |
Fosfor | 582,7 mg |
Kalium | 960 mg |
Ijzer | 5,6 mg |
Jodium | 36 µg |
Koper | 0,67 mg |
Zink | 3,44 mg |
Seleen | 30 µg |
Vitamine A | 231,4 µg |
Vitamine B1 | 0,44 mg |
Vitamine B2 | 0,36 mg |
Vitamine B3 | 6,2 mg |
Vitamine B6 | 0,509 mg |
Foliumzuur | 164,4 µg |
Vitamine B12 | 1,16 µg |
Vitamine C | 19,8 mg |
Vitamine D | 1,4 µg |
Vitamine E | 7,4 mg |
Vitamine K1 | 20,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.