Fout

Ingrediënten
2 personen
- 6 aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 200 gram kippendijfilet
- peper
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 kleine appel
- 0.5 theelepel kaneel
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 51 x
- Labels
-
geen varkensvleeseiwitrijkmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van eigeschikt voor zwangerenvrij van melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Snijd van de spruitjes een stukje van de onderkant en verwijder eventueel lelijke blaadjes. Was de spruitjes.
- Breng de spruitjes in pan met 1 cm water aan de kook. Kook de spruitjes in ca. 10 minuten gaar.
- Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
- Bak de kip in 2 eetlepels margarine in 8 minuten gaar en bruin.
- Was de rozijnen in een zeef.
- Was de appel. Snijd de appel in vieren en snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes.
- Verwarm de rest van de margarine in een hapjespan of braadpan en bak hierin de appelblokjes en de rozijnen een paar minuten zacht. Meng de kaneel erdoor.
- Giet de spruitjes af en meng ze door het appelmengsel. Serveer er de kip en de aardappelen bij.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 592 kcal |
Koolhydraten | 60,3 gr |
Vetten | 18,2 gr |
Vezels | 13,2 gr |
Eiwitten | 39,7 gr |
Verzadigd vet | 3,2 gr |
Trans vet | 0,2 gr |
Enkelv. onv. vet | 5,7 gr |
Meerv. onv. vet | 7,5 gr |
Cholesterol | 89,3 mg |
Suikers | 12,3 gr |
Zout | 0,21 gr |
Calcium | 116,9 mg |
Magnesium | 122,2 mg |
Fosfor | 592,7 mg |
Kalium | 2047,4 mg |
Ijzer | 3,7 mg |
Jodium | 17 µg |
Koper | 0,36 mg |
Zink | 2,1 mg |
Seleen | 36,1 µg |
Vitamine A | 165,9 µg |
Vitamine B1 | 0,43 mg |
Vitamine B2 | 0,25 mg |
Vitamine B3 | 14 mg |
Vitamine B6 | 1,455 mg |
Foliumzuur | 209 µg |
Vitamine B12 | 0,29 µg |
Vitamine C | 254 mg |
Vitamine D | 1,3 µg |
Vitamine E | 6,4 mg |
Vitamine K1 | 225,9 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.