Fout

Ingrediënten
2 personen
- 300 gram vastkokende aardappelen
- 1 zoete aardappel
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel rozijnen
- 1 rode grapefruit
- 500 gram witlof
- 2 eetlepels halfvolle yoghurt
- 2 rundertartaartjes
- peper
- 1 eetlepel vloeibare margarine
Recept informatie
- Bron Voedingscentrum
- Categorie Hoofdgerecht
- Bekeken 89 x
- Labels
-
geen varkensvleesbalansdageiwitrijkcaloriearmmet weinig zoutbij verhoogd cholesterolbij diabetesvrij van glutenvrij van ei
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in de lengte een keer door. Snijd de helften in de lengte in 6 stukken. Leg de stukken aardappel in een bak met water, dan verkleuren ze niet.
- Doe de parten van de gewone aardappelen in een pan en giet er 2 cm water bij. Kook de aardappelen 5 minuten.
- Giet de gekookte aardappelen in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Voeg de parten zoete aardappel toe.
- Roer de tijm door de olie. Meng de olie met de handen door de parten aardappel.
- Verdeel de aardappelen over een bakplaat van de oven. Schuif de bakplaat in het midden van de hete oven.
- Laat de frieten in de hete oven in ca. 20-30 minuten gaar worden en goudgeel kleuren.
- Was de rozijnen.
- Schil de grapefruit dik en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees uit de vliezen en halveer de partjes.
- Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in repen. Meng er direct de rozijnen, grapefruit, het sap en de yoghurt door.
- Bestrooi de tartaartjes met peper.
- Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten bruin.
- Serveer de tartaartjes en de witlofsalade bij de frieten.
Voedingswaarde
Nutriënt | Waarde portie |
---|---|
Calorieën | 526 kcal |
Koolhydraten | 60,4 gr |
Vetten | 16,3 gr |
Vezels | 9,3 gr |
Eiwitten | 28,5 gr |
Verzadigd vet | 4,1 gr |
Trans vet | 0,1 gr |
Enkelv. onv. vet | 7,1 gr |
Meerv. onv. vet | 3,8 gr |
Cholesterol | 43,7 mg |
Suikers | 30,6 gr |
Zout | 0,4 gr |
Calcium | 150,7 mg |
Magnesium | 138,2 mg |
Fosfor | 430,1 mg |
Kalium | 1897,4 mg |
Ijzer | 5,4 mg |
Jodium | 10,8 µg |
Koper | 0,62 mg |
Zink | 6,08 mg |
Seleen | 11,1 µg |
Vitamine A | 958,1 µg |
Vitamine B1 | 0,45 mg |
Vitamine B2 | 0,3 mg |
Vitamine B3 | 6 mg |
Vitamine B6 | 0,899 mg |
Foliumzuur | 72,6 µg |
Vitamine B12 | 2,03 µg |
Vitamine C | 76,8 mg |
Vitamine D | 1 µg |
Vitamine E | 3,5 mg |
Vitamine K1 | 10,5 µg |
Gebaseerd op gegevens van NEVO-online versie 2021/7.0, RIVM, Bilthoven en Portie-online versie 2020/1.4, RIVM, Bilthoven.